Goodnews.ua


В Україні пропонують не карати водіїв за смертельні аварії

Апрель 18
18:00 2019

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про звільнення від відповідальності за смертельні ДТП у разі порушень правил дорожнього руху іншими водіями або незадовільного стану дороги.

Відповідний проект закону № 10236 подав нардеп від “Народного фронту”, представник правового комітету Ігор Лапін, передає 112.ua.

“Звільняється від кримінальної відповідальності особа за вчинення злочину, передбаченого частинами першою-третьою цієї статті, крім порушення правил експлуатації транспорту, якщо такий злочин вчинено у зв’язку з порушенням правил безпеки дорожнього руху іншими учасниками дорожнього руху або внаслідок незадовільного експлуатаційного утримання автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів”, – йдеться у запропонованій новій частині статті ККУ.

Йдеться про звільнення від відповідальності за порушення ПДР, що спричинило тілесне ушкодження середньої тяжкості або тяжке, в результаті якого загинула людина чи кілька осіб.

Українське законодавство не враховує факт, що людина може вимушено порушити правила дорожнього руху, стверджує автор у пояснювальній записці до законодавчого акту. Зазначається, що “на практиці це призводить до притягнення до кримінальної відповідальності водіїв за порушення правил безпеки дорожнього руху навіть у тих ситуаціях, в яких водій об’єктивно не міг запобігти заподіянню тілесних ушкоджень або загибелі іншої особи”.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Щесны отметил победу Барселоны над Реалом выкуренной в раздевалке сигаретой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua