Goodnews.ua


Унікальний кабріолет 2105, про який ніхто не знав

Сентябрь 22
11:00 2018

Всі ми добре знаємо, що сімейство ВАЗ-2105 включає седан і універсал, є ще пікап ВІС-2345. Але мало кому відомо, що свого часу був кабріолет Лада-2105. Причому мова йде не про прототип і не про саморобну модель, а про серійну версію.

Називається це диво Bohse Eurostar і збирали його в Німеччині. Компанію Bohse заснували в 1987 році і спочатку вирішила робити пляжні кабріолети на базі Volkswagen Golf II, передає topgir.com.ua.

Але оскільки їх собівартість виявилася занадто високою, то керівництво фірми вирішило звернути увагу на більш бюджетного донора – ВАЗ-2105. Представники Bohse навіть приїжджали на заводи ВАЗу.

Для Bohse Eurostar створили незграбний кузов зі склопластику, а від «п’ятірки» брали тільки ґрати радіатора з фарами та лобове скло з металевими стійками даху. У авто навіть дверей не було – їх замінювали брезентові шторки з вікнами.

В основному кабріолети ВАЗ-2105 оснащували 1,2-літровим 60-сильним мотором і 5-ступінчастою механічною КПП. Втім, пропонували також версію з 1,5-літровим двигуном та віддачею 70 к. с. і навіть дизель від Volkswagen.

Bohse Eurostar продавали в Іспанію, Італію, Бельгію та Нідерланди. Втім, кабріолет став популярним в Європі, навіть не дивлячись на доступну ціну. Усього німці випустили 250 одиниць моделі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Рома с Довбиком разгромно проиграла Фиорентине

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua