Goodnews.ua


“Укравтодор” знову викрили в махінації

Февраль 10
14:16 2021

На допити в НАБУ не ходить, проте тендери на будівництво виграє. Директор будівельної компанії “Автострой”, який проходить свідком у кримінальній справі про присвоєння майна, отримає від “Укравтодору” 2,5 мільярда гривень – на утримання автодоріг державного значення протягом 2021-2023 років. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що спочатку взяти участь у торгах виявили бажання ще 3 фірми: «Автомагістраль-Південь», «Онур Конструкціон» і «Миколаївбудцентр». І останніх двох до торгів не допустили – через недоліки в тендерній документації.

В результаті аукціон пройшов при мінімальній конкуренції «Автомагістралі-Південь» з «АВТОБУД». До того ж ціна підряду зменшилася від очікуваної вартості всього на 2%. Не менш цікавим фактом є і те, що укравтодоровци не оприлюднювали в «Прозорро» вартість основних будівельних матеріалів.

Як відомо, компанії Автобуд і Автомагістраль-Південь пов’язують стали господарські відносини: протягом 2019-2020 років «Автобуд », як субпідрядник, виконував роботи на об’єктах «Автомагістралі-Південь», отримавши від останньої 176,38 млн гривень і заплативши їй назад за послуги генпідряду 1,38 млнгрівен.

А торік компанія «Автобуд » отримала тендерів на 219 млн гривень: з них 17 підрядів на замовлення «Агентства місцевих доріг Полтавської області», яке, як відомо, фігурує в кримінальному провадженні за ознаками привласнення та розтрати майна. І свідком у справі проходить той самий директор «Автобуд» Віктор Гнєздилов, на якого ВАКС наклав штраф за дворазову неявку на допит НАБУ.

Під час перевірки з’ясувалося: агентство прийняло проектно-кошторисну документацію на ремонт дороги вартістю майже 29 млн гривень, зокрема розроблену «Автобуд». При цьому вона не відповідала умовам договорів. Та й взагалі, було встановлено завищення вартості робіт.

Нагадаємо, що Держагентство автодоріг України і турецька компанія Dogus Insaat Ve Ticaret уклали договір про будівництво нового моста в Кременчуці. Його вартість оцінена в 11 мільярдів 250 мільйонів гривень.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Легендарный экс-футболист посетил матч сборной Украины по футзалу

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua