Goodnews.ua


Українським водіям підготували важливі зміни

Сентябрь 17
13:00 2018

Українські законодавці пропонують кардинально змінити порядок зупинки транспортного засобу працівниками поліції. Так, згідно з положеннями законопроекту №7286 водіям доведеться передавати документи в руки поліцейського, а у разі вимоги патрульного – вимкнути двигун і вийти з автомобіля.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це написав на своїй сторінці у Facebook відомий автоюрист Володимир Караваєв.

Правозахисник зазначає, що члени профільного Комітету ВР рекомендували парламенту прийняти за основу законопроект Кабінету Міністрів України №7286.

Його положення передбачають, що в разі зупинки поліцейським транспортного засобу водій буде зобов’язаний: тримати руки в полі його зору, а у відповідь на вимогу – заглушити двигун, включити аварійну сигналізацію і вийти з автомобіля. Залишати транспортний засіб без дозволу поліцейського заборонено!

Члени комітету також погодилися з необхідністю зменшення порогу швидкості, що “не карається”, до 10 км/год, зі збільшенням штрафів за основними порушень з 425 до 510 грн, але відхилили правку щодо права поліцейського на зупинку транспортних засобів з метою перевірки водіїв на стан сп’яніння.

Строки судового розгляду справ стосовно водіїв, що керували автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, пропонується залишити чинними – 3 місяці замість року.

Про дати розгляду законопроекту на пленарних засіданнях ВР поки не відомо.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Фонд держмайна минулого тижня реалізував об’єктів більш як на ₴2,57 мільярда

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua