Goodnews.ua


Українські міста отримають новий транспорт у 2019

Январь 08
14:00 2019

У 2019 році кілька українських міст поповняться новим громадським транспортом. Для цього влада збирається просити кредит у Європейському інвестиційного банку.
Як повідомили представники Міністерства інфраструктури України, пише Автотема з посиланням на Знай.

Чиновники розповіли, що загалом україна збирається придбати 227 автобусів, 153 тролейбуса, 56 трамваїв, 35 вагонів метрополітену.

«Мінінфраструктури спільно з Мінфіном та органами місцевого самоврядування (11 міст) реалізують проект ЄІБ, основні цілі якого — реалізація проектів в містах України з розвитку екологічно чистого і соціально значущого транспорту, які передбачають заходи щодо оновлення парку автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, фунікулера, заміну тягових підстанцій, впровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ та ЄБРР», — повідомляється на сайті МІУ.

Згідно з даними міністерства, у минулому році частково оновили громадських комунальний транспорт в Одесі (47 тролейбусів), В Кременчуці (40), Дніпрі, Кривому Розі (8), Рівному (10).

В 2019 році планується закупівля 61 тролейбуса для Харкова, 22 — для Сум, 40 — для Чернігова, 30 — для Луцька. Автобуси будуть закуповуватися для Львова, Києва та Тернополя — по 100, 112 та 15 одиниць відповідно. Для Львова також закуплять 10 трамваїв. 29 трамвайних вагонів у рамках проекту ЄІБ закуплять для Одеси і 17 — для Києва. Харківський метрополітен повинен отримати 35 нових вагонів поїздів метро.

Також у Києві в 2019 році планується провести реконструкцію популярного виду транспорту — фунікулера.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Экс-игрок сборной Украины, тесть которого погиб на войне с РФ, обратился к Тимощуку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua