Goodnews.ua


Українські мікроавтобуси – забутий проект

Февраль 26
11:00 2019

На початку 90-х років в Україні були зроблені старанні спроби поставити на конвеєр легкі розвізні вантажні автомобілі – мікроавтобуси і фургони на їх базі. З розпадом «союзу» Рафи припинили до нас поставлятися, а УАЗи не відповідали вже сучасним запитам по комфорту і безпеку, пише Автотема з посиланням на MMR.

За справу взявся вітчизняний інститут «Укравтобуспром», який розробив ціле сімейство легких розвізних автомобілів колісної формули 4х2 і 4х4. Це мікроавтобуси з кількістю місць від 8 до 14 і фургони на їх базі вантажопідйомністю від 1000 до 2500 кг. Передбачалося оснащуватися машини бензиновими двигунами потужністю від 90 до 150 к.с. і дизелями в 75 – 125 к.с. Замовником проекту виступив завод «Агрореммаш» з м Лубни.

В результаті з’явилися кілька цікавих автомобілів. Машина «Сула» на базі УАЗика. Також цікавий мікроавтобус ЛАЗ-3201 на 9 місць, оснащений польським дизелем Andoria потужністю 70 к.с. Кузов був зі склопластику. А підвіска коліс і ведучий міст були взяті від «Волги» ГАЗ-24. Довжина машини – 4,7 м; ширина – 1,8 м і висота – 2,0 м. Був побудований тільки один єдиний екземпляр.

Заслуговує на увагу і мікроавтобус ЗАЗ-2201 «Галич». Був побудований тільки повнорозмірний пластиліновий макет. Дизайном машина дуже схожа на Ford Transit, досить подивитися на фари. На її базі передбачалося створити і розвізний фургон ЗАЗ-2701. Ходові ж зразки були у вигляді бортових вантажівок, відомі як ЗАЗ-2301 «Снага».

На жаль, жоден з цих проектів так і не пішов у серію. Звичайно, свою лепту внесли горьківські «ГАЗелі», які масово заполонили ринок в середині 90-х.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Это будет легко!»: Стивенсон предсказал победителя реванша Усик – Фьюри

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua