Goodnews.ua


У водіїв авто на “євробляхах” почали вимагати новий дозвіл

Май 18
09:00 2018

Українські митники почали вимагати у водіїв автомобілів з литовською реєстрацією дозвіл на працевлаштування у Литві та трудовий договір.

Про це у коментарі журналістові Укрінформу розповів член правління Союзу автомобілістів України Петро Козак.

“Спочатку був запит, спрямований литовській стороні від нашого МЗС, на який було отримано відповідь, як відбувається працевлаштування у Литві від Посольства України у Литві. Вона з’ясувала там ситуацію з фірмами, як вони займаються видачею фейкових доручень з реєстрацією на себе автомобілів українським громадянам, щоб вони управляли цими автомобілями, нібито вони працюють на ці фірми. Тобто, відповідно МЗС, який отримав цю інформацію, передав її митниці, а на митниці з’явився лист для громадян України, що вони повинні мати при собі дозвіл працювати у Литві, який коштує 120 євро на рік, і плюс завірений на біржі праці у Литві контракт між особою, яка ввозить машину, і фірмою, якої звичайно ж немає, оскільки тоді доведеться платити податки державі”, – розповів Козак.

За його словами, це дозволяє виявити фальсифікацію, що особа насправді не є співробітником литовської фірми, і надає право митникам не пропустити автомобіль. Такі вимоги митники пред’являють водіям “євроблях” вже з 17 травня.

При цьому раніше при перетині кордону був потрібний техпаспорт, підтвердження реєстрації, страховка і доручення на управління транспортним засобом.

Укрінформ звернувся за офіційним роз’ясненням ситуації з ввезенням автомобілів з литовською реєстрацією до Державної митної служби України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Тренер українських футзалістів: Від гри до гри почуватимемося впевненіше

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua