Goodnews.ua


У січні в світі з’явиться новий великий автоконцерн

Январь 10
00:28 2021

PSA Group і Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) завершать злиття до 16 січня. Операцію вже схвалили акціонери обох концернів, а також затвердили статут і членів ради директорів. В результаті об’єднання утворюється новий концерн Stellantis.

Попередньої домовленності про злиття досягли ще в кінці 2019 року, проте процес затягнувся, адже сторони чекали схвалення Єврокомісії і акціонерів.

Stellantis буде четвертим в світі автоконцерном за кількістю випущених авто – близько 9 млн. одиниць на рік. До нього увійдуть бренди Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Fiat, Ferrari, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram і Vauxhall.

Очолить Stellantis Карлос Таварес з PSA, а його штаб-квартира буде в Амстердамі. Капіталізація концерну оцінюється в 42 млрд. євро. За рахунок співпраці між брендами вдасться економити по 5 млрд. євро щорічно.

Акції Stellantis почнуть торгуватися на біржах Парижа і Мілана з 18 січня, а також на Нью-Йоркській фондовій біржі з 19 січня 2021 року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Реал запретил Мбаппе посещать дерби против Атлетико

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua