Goodnews.ua


У Грузії стартує виробництво електрокарів

Март 28
15:00 2019

Перший електромобіль під грузинським брендом буде створений спільними зусиллями Aіgroup і компанією Changan, які закріпили свої наміри відповідним меморандумом.

Компанія Changan, також відома як CHANA, має 157 літню індустріальну історію і є справжнім лідером китайської автоіндустрії — це третій по величині автовиробник у Китаї, який входить до числа 20 найбільших промислових підприємств країни, пише Автотема з посиланням на Ecotechnica.

Згідно з меморандумом, новий грузинський автомобільний бренд буде постачати електромобілями не тільки вітчизняний ринок, але й кавказький регіон, Центральну Азію, і Європу.

Спочатку заплановане виробництво машин серії EADO, а згодом також моделей BENNІ-EV360 і CS55EV. Перший вихід на ринок грузинського електрокара планується наприкінці 2019 року, повідомляє ecotechnica.

Примітно, що спільне виробництво з Changan є в таких великих і компаній- лідерів в автоіндустрії, як французький холдинг PSA (Peugeot Cіtroën Moteurs), Ford, Suzukі, MAZDA і т.д.

«Співробітництво цих двох великих компаній на ринку Грузії принесе нам нові робочі місця, і позиціонування у світі першими електромобілями, зробленими в Грузії. До 2025 року компанія Changan планує повністю перейти на виробництво електромашин, попит на які усе більше зростає на світовому ринку. Першою причиною цієї тенденції є обстановка з екологічної точки зору й енерго ефективність, яка відрізняє ці автівки в усьому світі» — заявили в компанії.

На китайському ринку електромобіль Changan Eado EV (Eado EV300) продається за ціною від 160 000 юанів (близько 23 000 доларів). Модель має запас ходу 300 км і двигун потужністю в 122 кінські сили.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

З півночі та півдня відбувся пуск ударних БПЛА

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua