Goodnews.ua


Тисячі українських водіїв можуть потрапити під заборону на водіння

Июнь 16
10:00 2019

У Міністерстві охорони здоров’я підготували законопроект, згідно з яким посилять процедуру проходження водіями медогляду та розширять список захворювань, що забороняють керувати автомобілем. Зазначається, що проект закону вже опублікований на сайті МОЗ. Про це повідомляє Autonews.ua.

Згідно з поданими на розгляд парламентом законопроектом, медичні показання можуть стати забороною до управління транспортним засобом. Так, до списку захворювань потрапили такі поширені хвороби, як сколеоз, геморой та гіпертонія.

Крім того, водії з проблемами зі слухом теж не зможуть водити автомобіль. До списку також включені грижа, запалення сечостатевої системи, ендокринні порушення і доброякісна пухлина.

Водіям з проблемним зором або хронічними захворюваннями серцево-судинної системи доведеться проходити медогляд кожен рік.

Законопроект передбачає проходження медогляду і водіями зі стажем, що зажадає приходити на огляд кожні десять років.

У МОЗ також зазначають, що деякі випадки видачі або збереження прав будуть розглядатися в індивідуальному порядку.

Наголошується, що при розробці цього законопроекту в якості прикладу були взяті норми, що діють в Європі. Це при тому, що в Європі діють набагато більш м’які медичні обмеження. І обмеження діють в основному тільки на тих водіїв, які керують автобусами, вантажними автомобілями і таксі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Рома с Довбиком разгромно проиграла Фиорентине

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua