Goodnews.ua


Штрафи за порушення ПДР можна не сплачувати: запропонований дієвий спосіб

Октябрь 17
12:01 2018

Будь-який штраф, виписаний поліцією за порушення правил дорожнього руху, на сьогоднішній день в Україні можна успішно оскаржити. Те ж стосується і так званих штрафних «листів щастя».

Про це розповів автоюрист Вадим Володарський. За його словами, причина криється в сучасному українському процесуальному законодавстві, зокрема – в рішеннях Конституційного суду України, пише NewsOboz.org.

«У нас зараз немає ні протоколів, ні інших документів, де водій може висловити свою думку про те, що він не згоден з порушенням. І є рішення КСУ від 26 травня 2015 року, яким чітко вказано, що складання постанови безпосередньо на дорозі, коли водій не має часу для підготовки до захисту, для звернення за правовою допомогою і т.д. – це порушення його прав», – пояснив Володарський.

Він запевнив, що на цій підставі подібні штрафи, виписані на дорозі, можна оскаржувати в судовому порядку.

«Якщо ж це «листи щастя», то у нас зараз прописано, що без встановлення безпосереднього порушника накладати штраф на власника … є рішення КСУ, ще від 22 грудня 2010 року, яким норма, що існувала на той момент з цього приводу, визнана неконституційною», – розповів юрист.

Володарський уточнив, що тоді ж Конституційним судом була висловлена ​​думка, що для залучення до будь-якої відповідальності, в тому числі адміністративної, вчинення конкретного протиправного діяння необхідно прив’язати до конкретної особи.

«Не до власника, а до безпосереднього порушника», – підсумував автоюрист.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Мудрик получил среднюю оценку за матч с Гентом

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua