Goodnews.ua


Що буде якщо змішати моторну оливу різної в’язкості

Февраль 28
20:00 2019

Згідно з однією із популярних автомобільних «страшилок», змішувати моторну оливу різної в’язкості не можна – нібито, це згубно позначається на силовому агрегаті. Спробуємо розібратися у цьому.

Як відомо, моторна олива – це своєрідний коктейль з основи (мінеральної, синтетичної або напівсинтетичній) і різних присадок, які як раз і визначають експлуатаційні характеристики змащення. Автовиробники і виробники мастил стверджують, що змішання різних за своїми властивостями рідин приведе до поломки двигуна. Так, це вірно, але лише частково.

Так, дійсно не варто змішувати у двигуні рідини різного типу, оскільки існує ймовірність так званого спінювання, осаду, перегріву та інших неприємностей. Якщо ваш сусід змішав різні мастила без будь-яких сумних наслідків, то це не означає, що цей «фокус» вдасться і вам.

Найстрашніше, що реально може статися – рідини вступлять у реакцію між собою і втратять свої властивості. Саме тому з їх заміною краще не зволікати.

Що ж до змішування олив різної в’язкості, то і це не завдасть шкоди двигуну. Наприклад, якщо долити в оливу 0w30 оливу 5w40, то на виході отримаєте 2w34 або 4w38 – залежно від пропорцій.

Загалом, якщо вам терміново потрібно долити оливу в двигун, а під рукою немає мастила аналогічної в’язкості, то сміливо беріть будь-яку іншу, і краще – того ж виробника. Адже рідини однієї продуктової лінійки, як правило, практично не відрізняються за складом присадок, а значить на такій суміші можна спокійнісінько їздити аж до наступного технічного обслуговування.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Рома с Довбиком разгромно проиграла Фиорентине

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua