Goodnews.ua


Ринок вживаних авто в Україні чекають зміни: чого чекати автомобілістам

Сентябрь 12
15:41 2020

На ринку вживаних авто відбулися деякі зміни.

Про це з посиланням на експертів повідомляє Апостроф.

За словами директора компанії АМТС Сергія Таранкова, ціни на закупівлі на ринку старих автомобілів в порівнянні з весною виросли на 30%. Він вважає, що така тенденція пов’язана зі зменшенням кількості пропозицій старих авто. Пов’язано це було з карантином і закриттям пункту прийомів автомобілів з-за кордону.

Навесні на західних аукціонах на добу виставлялося близько 40-45 тисяч автомобілів, а влітку – тільки близько 12 тисяч. Через це ціни закупівлі почали стрімко підніматися вгору.

Говорячи про наш ринок, директор з маркетингу Групи компаній “АІС” Сергій Боровик зазначив, що у валютному еквіваленті вони істотно не змінилися.

З початку року попит почав зростати швидкими темпами і в липні ринок б/у досяг рекордних показників, зазначив Боровик. В основному на нашому ринку більше стало з’являтися “американців” і “корейців”, а також електромобілів.

Зараз же попит значно вище, ніж навесні поточного року, але він все ж трохи менше, ніж в аналогічні місяці минулого року.

Як заявив Таранков, найбільшою популярністю для імпорту з країн ЄС користуються автомобілі 2003-2008 років випуску. За його словами, в Україні почали більше вести Renault/Dacia – їх до третини всіх обсягів.

У свою чергу Боровик вважає, що величезний попит на старі автомобілі однозначно не дозволить цінам на них знижуватися. Активізацію ринку експерти прогнозують ближче до середини жовтня, разом з поставками нових автомобілів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Будет бегать весь чертов вечер»: Тайсон рассказал, что ждет Пола в их бою

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua