Goodnews.ua


Ринок покинуть американська і японська марки

Май 17
00:00 2018

З минулого місяця продажі нових авто почали падати. Протягом квітня їх продали 6 566, це на 2,5% менше ніж у березні.

— Продажі зменшуються через збільшення попиту на вживані автомобілі і легковики на єврономерах — каже Gazeta.ua автомобільний експерт Олег Омельницький і керівник компанії «Автоконсалтинг». Він розповідає про тенденції, які будуть на українському авторинку.

Чому перші позиції щодо продажів займають авто середньої цінової категорії?

— Причина знову ж — «євробляхи». Ці машини купують потенційні покупці бюджетних нових автомобілів. Моделі середньої цінової категорії популярні, бо існують корпоративні продажі — коли підприємства закуповують нові авто для своїх потреб. Їм не потрібні легковики на єврономерах, які в будь-який момент можуть конфіскувати.

У статистиці з продажів український «АвтоЗАЗ» обіймає 29 місце. Які причини?

— «АвтоЗАЗ» фактично зупинився. Йде розпродаж автівок, випущених раніше. Враховуючи те, що велике засилля авто на «євробляхах», а також автомобілів, які можна імпортувати за пільговим акцизом, продукція українських виробників програє у конкурентній боротьбі.

Які потенційні наслідки від подальшого зменшення продажів на авторинку?

— Проходить трансформація дилерських мереж, змінюються власники, вводять іноземні представництва, які не зацікавлені в українському ринку. Поступово відбувається вихід іноземних операторів з українського ринку.

Які автомобільні марки в зоні ризику?

Найближчим часом український ринок можуть покинути американський Dodge

і японський люксовий бренд Acura

Яка ще реакція українських автодилерів? Чи можна очікувати додаткових акцій і знижок на машини?

— Акції і знижки є постійно, виходячи з того, в кого, яка ситуація. Але дилери не можуть торгувати собі на збиток. Якщо вони купили автомобіль і сплатили всі мита, не зможуть продавати авто набагато дешевше. Тому очікувати істотних змін прайсу в автосалонах — наївно. За нинішньої ситуації на ринку — маємо відповідне ціноутворення.

Які тенденції на українському ринку електромобілів?

— Продажі на ринку електромобілів істотно зростають. Причина — пільга у вигляді нульового акцизу і ПДВ, який був скасований ще раніше. Проте є висока ймовірність, що мито й ПДВ повернуть. «Буму» на електромобілі не відбулося. Пільга дала певний поштовх, але кардинально нічого не вирішила.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Спроба замаху на Трампа: у суді підозрюваний не визнав провини

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua