Goodnews.ua


Парламентарі зареєстрували законопроект про охорону авто на платній стоянці і парковці

Июль 09
14:00 2018

У Верховній Раді запропонували законопроект згідно з яким водій, залишивши авто на парковці чи платній стоянці, може сподіватися не лише на вільний шматок асфальту для своєї машини, а й на її охорону.

Припаркувався, чесно заплатив та, повернувшись до машини, отримав сюрприз – від свавілля на парковках водії у відчаї. Пані Любов залишила своє авто всього на кілька годин і влетіла у копієчку.

Только что украли зеркало. Какие парковки? Только что, вот я сижу и не знаю, что мне делать. Вызывать полицию бесполезно совершенно. Страховые ничего не оплачивают.

Любов, автовласниця

Власники стоянки оплачувати нове дзеркало теж не хочуть, бо за законом вони лише надають місце для парковки в оренду.

Ніхто ж не хоче відповідати і, у випадку пошкодження транспортного засобу, людина залишається сам на сам зі своїми пошкодженнями. Здебільшого, власники парковок не несуть за це відповідальності, оскільки це відбулося не з їхньої вини.

Максим Кучерук, адвокат

Якось нелогічно – гроші паркувальник чи стоянка отримали, а далі машину хоч крастимуть, то вже не їхня парафія. Змінити ситуацію взялися парламентарі і зареєстрували законопроект у Верховній Раді, згідно з яким, залишивши авто на парковці чи платній стоянці керманич може сподіватися не лише на вільний шматок асфальту для своєї машини, а й на її охорону.

Виходить, що паркувальні організації по великому рахунку торгують повітрям, тому що до них не можна ніяких претензій пред’явити. Оскільки, будь-яка угода тягне за собою отримання товарів, робіт, послуг, то у цьому випадку, немов, послуги і немає. У всякому разі у Цивільному кодексі це не прописано.

Юрій Бублик, ініціатор законопроекту

Якщо за новий закон проголосують депутати, нові вимоги мають розповсюдити на всі види стоянок, гаражні кооперативи та паркінги.

Джерело: 2plus2.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В Барселоне определились, кто заменит Тер Штегена

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua