Goodnews.ua


Озвучені головні зміни у законі про «євробляхи»

Ноябрь 01
11:00 2018

Тепер, схоже, бізнесу на перегонах євроблях прийде кінець. Депутати вигадали, як змусити українців платити. Нова ініціатива депутатів заборонить фірмам оформляти сотні авто без сплати податків.

У Верховній Раді вже прийняли в першому читанні так звані «закони Южаніної», які передбачають внесення фінансової гарантії при тимчасовому ввезенні авто. Якщо порушити правила, то коштів ви не побачите, як і автомобіля, — пише Politeka.

Прийняті за основу законопроекти (№8488 і №8487) не тільки посилять штрафи і контроль, а й зобов’яжуть при ввезенні автівок вносити грошову заставу.

«Переміщення громадянами України в митному режимі транзиту без фінансової гарантії (грошової застави у вигляді митних платежів) в подальшому буде неможливим», – заявила глава профільного комітету, нардеп від БПП Ніна Южаніна.

Таким чином, держава страхується від того, що водій ввіз авто та не розмитнив його. Тому фінансова застава буде свого роду гарантією і цю суму вирахують під час офіційного оформлення.

Щодо ціни питання, то суми в кінцевому результаті виявляться такими, якби водій повністю сплатив за процедуру розмитнення.

Однак деякі експерти наполягають, що такі дії з боку влади є неправильними. Зараз, як пояснює експерт, гарантію потрібно вносити тільки в тому випадку, якщо автомобіль зняли з реєстрації в чужій країні.

Нові закони, щоправда, поширюватимуться на кожну другу автівку. Тобто, якщо першою користуються в україні в режимі тимчасового ввезення, то за другу потрібна грошова гарантія.

«У нас і в Кодексі прописано, і в міжнародних конвенціях є норми про гармонізацію і спрощення митних процедур. Якщо зобов’язати на будь-який автомобіль оформляти гарантію, це буде не зовсім правильно, з точки зору міжнародних зобов’язань. Основний важіль, який не дозволить ввозити масово – неможливо більше ніж один автомобіль ввозити на себе. Якщо ввезти більше ніж один автомобіль, потрібно внести заставу», – зазначає Ольга Ніколаєнко.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Лунин — в старте Реала на Эль-Класико

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua