Goodnews.ua


Основні вимоги «євробляхарів»

Июль 12
09:01 2018

Потрібно скасувати таке явище, як акциз на ввезення автомобілю. Адже в усьому світі такий податок застосовується до товарів, які обмежені у використанні та продажу. Тоді як автомобіль, а до того ж вживаний, не може бути підакцизним товаром.

На цьому наголосив голова ГО «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич в ефірі проекту «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIK.

«Одразу підкреслю, що Банкова не використала мітингувальників за «євробляхи», адже це вільні люди, які не залежать від будь-якої політичної партії. Тому жодним чином не можна сьогодні звинувачувати громадську організацію, яка виступає за право ввезення до України автомобілів на іноземних номерах», – наголосив Олег Ярошевич.

Щодо вимог до законодавства, то лідер організації розповідає, що протягом двох років активісти намагалися по-різному змусити спочатку парламент, а потім Кабмін до розробки законопроекту.

«Той законопроект, який сьогодні внесений до Верховної Ради, розроблявся і нами також. Передусім ми вимагали, щоб це був саме закон, а не перехідне положення або ж порядок змін до Митного кодексу.

Також ми вимагали зняття обмеження стандарту Євро-5, який був нав’язаний штучно, щоб зменшити ввезення транспортних засобів, що було потрібно олігархам, які володіють автомобільним бізнесом в Україні.

Ще одна із вимог – доступне розмитнення. Ніна Южаніна розповідала про ставки 50 на 75 євро, але це необґрунтовані ціни. Взагалі ж, потрібно скасувати таке явище, як акциз, адже в усьому світі він застосовується до товарів, які обмежені у використанні та продажу. Тоді як автомобіль, а до того ж вживаний, не може бути підакцизним товаром», – підкреслив Олег Ярошевич.

Як повідомлялося, власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які сьогодні мітингували у центрі Києва, вимагають від уряду скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

ЕС готовит новый вид санкций против России

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua