Goodnews.ua


Оподаткування старых авто призведе до соціального вибуху

Октябрь 20
11:01 2018

Депутати пропонують оподаткувати вживані авто, які старші 5 років. Зміни пропонують внести до законопроекту № 8487. Йдеться про легкові, вантажні автомобілі, автобуси і мотоцикли.

«Це абсурдна поправка. Шанс, що затвердять невеликий, бо спричинить соціальний вибух. На протести вийдуть, як ретроколекціонери, так і власники позашляховиків, — каже Gazeta.ua юрист Вадим Володарський. — Також є група споживачів, яким не подобаються авто, які пропонує ринок нових авто. По-перше, вони перенасичені електронікою, яка знижує надійність. По-друге, потребують кваліфікованого сервісу, який у нас не завжди можуть забезпечити. По-третє, вони вимогливі до якості палива, з яким у нас великі проблеми».

Офіційно в Україні фіксують 1 млн авто на іноземній реєстрації. Експерти кажуть, що Державна фіскальна служба приховує справжню кількість євроблях, яка сягає 3 млн автівок.

«Кількість росте, бо це вигідно споживачам. Проблема не в податках і розмірах платежів, а в обмеженому виборі. Наприклад, водій хоче їздити саме на десятирічному БМВ. А ввезти не можна, бо не відповідає Євро-5. Якщо знімуть обмеження, це оживить ринок авто. Захистить права споживачів на вільний вибір», — каже експерт.

За його словами, це також вигідно легальним імпортерам і бюджету, бо сплачуватимуть митні платежі за ввезення авто, чого зараз немає. Невигідно тільки фірмам, які займаються ввезенням євроблях. Зараз цей бізнес досить розвинутий. У середньому беруть від 900 € до 1500 € за ввезення авто під ключ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Роналду разыскивает фаната, который хотел с ним сфотографироваться после одного из матчей

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua