Goodnews.ua


Нові повноваження поліції: чи потрібно передавати документи в руки

Апрель 11
08:52 2021

Після набрання чинності Законом №1231-IX одним із частих запитань, з якими звертаються водії, це запитання щодо обов’язку водія передати документи працівнику поліції в руки.

До того ж останнім часом почастішали випадки, коли працівники поліції вимагають у водіїв на місці зупинки передати їм документи в руки. Водії думають, що так передбачає закон, та слухняно виконують вказівки інспектора, пише «Дорожній Адвокат».

Далі інспектор відлучається з цими документами до свого службового автомобіля і там зачиняється. Після цього, водій «бігає» за інспектором і просить повернути йому документи. Інспектор повертає їх разом з постановою про накладення штрафу.

Однак, відповідно до Правил дорожнього руху та Закону «Про дорожній рух» зі змінами, внесеними Законом №1231-IX, на вимогу працівника поліції водій зобов’язаний пред’явити документи на право керування. Деталізовано, що пред’явити документи потрібно у спосіб, який дає можливість прочитати та зафіксувати дані з цих документів.

Зазначені нормативні акти не містять вимоги передати документи в руки, а лише пред’явити. Навіть додаткова деталізація щодо пред’явлення «у спосіб, який дає можливість прочитати та зафіксувати дані» не може тлумачитись як обов’язок передати документи в руки.

Отже, названі документи надавати в руки поліцейському водій не зобов’язаний! Достатньо лише показати (пред’явити) у розгорнутому вигляді.

Проте, якщо Ви з власного бажання передали поліцейському в руки зазначені документи, то йому не заборонено їх отримати та перевірити у своїх руках.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Неймар, который год не играл в футбол, вернулся к тренировкам со своим клубом

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua