Goodnews.ua


Названо автомобільні двигуни, які здатні проїхати 500 тисяч км без поломок

Январь 10
19:47 2021

Чим більше тисяч кілометрів зможе проїхати автомобільний двигун тим краще. Про це знає кожен автомобіліст. Однак, що є в цьому відношенні «багато»? Кілька десятків тисяч кілометрів для багатьох агрегатів – межа. Сотня-друга тисяч – відмінний результат. Однак, є й такі силові установки, які без особливих проблем і нарікань здатні пропрацювати і півмільйона кілометрів.

1. Renault – K4M і F4R

Два дуже схожих агрегати, створених інженерами Renault. Мають робочий об’єм в 1.6 і 2 літри. Потужність установок складає 105 і 143 кінських сил відповідно. Довге життя двигунів обумовлене ​​простотою їх конструкції, низьким ступенем стиснення, чавунним блоком циліндрів і наявністю клапанних компенсаторів. Регулярно міняти слід тільки ремінь ГРМ.

2. Hyundai / Kia – G4FA і G4FC

Серія двигунів південнокорейської компанії Hyundai. Цікаво, що G4FA і G4FC – це найскромніші силові установки, але разом з тим і найбільш живучі. Робочий об’єм агрегатів становить 1.4 і 1.6 літра. Віддача – 111 і 123 кінських сил відповідно. Надійність установок підвищується в тому числі і за рахунок того, що ставляться вони переважно на легкі моделі авто.

3. Chevrolet – B15D2

Двигун з дивовижною історією. Розроблений він був Suzuki. Потім його купила і поліпшила Daewoo. Після банкрутства останньої B15D2 купила GM, після чого він опинився у інженерів Chevrolet. Використовується установка на 1.5 літра до тепер і вважається одним з найнадійніших силових агрегатів згаданої компанії. Само собою, у двигуна не надто висока продуктивність. Зате слова «ремонт» він фактично не знає.

4. Volkswagen – BSE

Ще один двигун з дуже цікавою, довгою і важкою історією. Спочатку BSE був чи не найгіршим витвором Volkswagen з різноманітним букетом проблем. Однак, стараннями інженерів компанії агрегат зміг пережити всі «хвороби молодості» і перетворився в найнадійнішу 1.6-літрову атмосферну установку від німецьких інженерів. Побачити його можна на автомобілях Polo, Jetta, Golf V, Skoda Octavia 2 і багатьох інших. Звичайно, 105 «коней» не вражають, зате агрегат не знає, що таке ремонт за винятком заміни ременя ГРМ.

5. Toyota – 2AR-FE

У японських конструкторів з двигунами завжди було непогано. Є в загальній плеяді гідних установок і відверті чемпіони. Одним з кращих на даний момент можна сміливо вважати 2.5-літровий 2AR-FE. Побачити цей двигун можна на таких відомих моделях як Highlander, Camry, RAV4 і Lexus ES.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Инсайдер раскрыл сроки восстановления Куртуа от травмы

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua