Goodnews.ua


Найнебезпечніші помилки водіїв взимку

Февраль 04
13:29 2021

Автомобільні експерти назвали п’ять помилок водіїв взимку, інформує tarantas.news.

1. Серйозна помилка взимку – це не уважне ставлення до запуску движка. У морозну погоду силову установку обов’язково потрібно прогріти на холостих обертах для того, щоб загустіле масло знову почало працювати як треба. Навіть в ПДР зазначено, що це потрібно робити протягом п’яти хвилин.

Після цього машина продовжує прогріватися під час повільного руху. Важливо дати прийти в себе не тільки маслу, але і амортизаторам, які не можна навантажувати в повну силу в перші 10/15 хвилин руху. Терплячий прогрів під час акуратної і не швидкої їзди продовжить їх термін служби.

2. Наступна помилка – це старі двірники. Ще до початку холодів краще заїхати в магазин і придбати нові. Через реагенти над дорогою в зимовий час створюється соляний туман. Крапельки суспензії, які осідають на лобовому склі, сильно погіршують видимість. Зношені щітки з завданням справляються далеко не завжди.

3. Ще один момент, якому варто приділити особливу увагу в зимовий час – це світлові прилади. Помутнілі розсіювачі, рефлектори, слабкі або перегорілі лампочки в темний час доби помітно знижують видимість. Це погано не тільки для власника транспортного засобу, а й для інших учасників руху, оскільки ризик ДТП з погано помітним авто збільшується.

4. Четверта помилка – це недотримання дистанції. Взимку гальмівний шлях збільшується через слизьку дорогу. Звичних 15/20 метрів до попереднього авто вже недостатньо.

5. І найнебезпечнішою помилкою взимку є літній стиль водіння. Багато катаються в ожеледь так само, як зазвичай, з високою швидкістю, різкими поворотами. Але літні маневри в зимовий час можуть обернутися серйозними наслідками.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Рух в четвертый раз подряд сыграл вничью, вырвав ее у Александрии в последние секунды матча

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua