Goodnews.ua


На українських дорогах з’являться нові датчики контролю

Май 09
17:00 2019

В українські дороги планують вмонтувати датчики контролю за вагою вантажівок. Про це розповіла в своєму інтерв’ю UATV Олена Криворучко, голова державного підприємства «Укрдорінвест».

За словами Олени Криворучко, для того, щоб ефективно контролювати вагу фур, потрібно побороти людський фактор. Тому зважувати вантажівки потрібно прямо в русі без прямої участі людини. За допомогою міжнародних організацій в Україні вже почався пілотний проект зі встановлення на дорогах «розумних» систем зважування вантажівок в русі, пише Автотема з посиланням на Autonews.

В дорожнє полотно монтуються датчики контролю ваги, встановлюються спеціальні камери, які фіксують вагу і номерні знаки. Камери можуть навіть розпізнавати обличчя водія без зупинки машини. Ця інформація в автоматичному режимі буде передаватися в спеціальний офіс. Водіям перевантажених фур доведеться розвантажитися, їх чекає штраф. В разі непокори буде задіяно поліцію.

Але поки в Україні законодавчо ще не врегульовано використання систем контролю ваги авто в русі. Тобто, якщо поліція почне штрафувати водіїв, отримавши повідомлення від таких систем, то це буде порушенням закону. Тому Верховна Рада має прийняти законопроект, що регламентуватиме всі питання, пов’язані з системами зважування автомобілів у русі.

Олена Криворучко впевнена, що депутати затвердять відповідний законопроект, після чого офіційно за даними систем контролю ваги можна буде карати тих, хто винен у тому, що дорогами їздять перевантажені фури. А відповідно до цього законопроекту відповідати доведеться не тільки водіям, але також відправнику, перевізнику і одержувачу вантажу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Александрия продолжает удивлять болельщиков, минимально победив Кривбасс

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua