Goodnews.ua


Мікроавтобус «Сула»: українська альтернатива культовій “Буханці”

Март 09
09:00 2019

В Україні свого часу спробували налагодити випуск багатоцільових автомобілів «Сула», які повинні були стати альтернативою Ульяновським фургончикам і вантажівочкам.

Розробляти багатоцільові автомобілі «Сула» взявся львівський інститут «Укравтобуспром», який, до речі, недавно відзначив півстолітній ювілей. В результаті перший публічний показ нових автомобілів відбувся на ВДНГ в Києві, влітку 1993 року. Тоді були презентовані дві версії: мікроавтобус спеціальний для місцевих перевезень – модель 3980 і автомобіль швидкої допомоги – модель 3980. Був також побудований і пікап з подвійною кабіною – модель 3990, проте його на виставку до Києва не привезли.

Автомобілі «Сула» були побудовані на вузлах і агрегатах УАЗ-3303, але мали свій оригінальний кузов. Останній відрізнявся від «буханця» більш сучасним дизайном і збільшеними розмірами, що підвищувало його універсальність і комфортабельність. Носова частина дещо відрізнялася по дизайну у мікроавтобуса, пікапа і «швидкої».

Остання у санітарного автомобіля мала більш округлені форми, пікап і мікроавтобус були більш незграбними. Корми також була іншою. Якщо в мікроавтобусі було встановлено лише невеликий відкидний люк для доступу в багажний відсік, то у швидкій допомозі – повноцінні підйомні двері.

Багатоцільові автомобілі «Сула» збиралися передати на завод «Агрореммаш» в місто Лубни, де планувалося налагодити їх серійне виробництво. Однак українська альтернатива «буханці» так і залишилася експериментальною.

Мікроавтобус «Сула»: українська альтернатива культовій “Буханці”

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Барселона уничтожила Реал с Луниным на Сантьяго Бернабеу

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua