Goodnews.ua


ЛуАЗ-967 – успiшна амфiбiя луцькoго автозaводу

Январь 07
19:01 2019

Повнопривідний плаваючий автомобіль-транспортер особливо малої вантажопідйомності ЛуАЗ- 967 був створений за замовленням ВДВ для евакуації поранених, підвезення боєприпасів і військово-технічного майна, буксирування, а також установки окремих видів озброєння. Необхідність такої моделі з’явилася в роки Корейської війни, коли стало ясно, що навіть “МАВ” – це занадто масивна амфібія для деяких завдань, пише Автотема з посиланням на MMR.

ЛуАЗ-967 відрізнявся маленькими габаритами, оснащувався двигуном об’ємом менш одного літра, а на воді приводився в рух колесами – гребні гвинти у нього були відсутні. Характерна особливість конструкції – відкидна рульова колонка, розташована по центру салону: при необхідності водій міг управляти ЛуАЗом-амфібією в напівлежачому стані.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Стали известны ориентировочные сроки возвращения Малиновского

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua