Goodnews.ua


Куди підуть гроші від сплати штрафів за порушення ПДР

Октябрь 18
18:01 2018

Покращувати рівень дорожньої безпеки за рахунок порушників – дієве рішення, яке вже не перший десяток років працює у країнах Європи. Тобто, чим більше порушень на дорогах, тим більше коштів від сплачених штрафів отримує держава, пише AUTO.RIA.com. А якщо ці кошти спрямовувати саме на заходи з дорожньої безпеки, розпочнеться відчутне зниження кількості порушень, ДТП та постраждалих. І триватиме цей процес до досягнення певної межі, яка визначатиметься потенційно незнижуваною кількістю порушників.

Таку практику пропонують запровадити і в Україні, ще й одразу двома ініціативами: одна в законопроекті №9180, друга підготовлена Кабміном. Суть ідей наступна: 50% надходжень від штрафів, стягнутих за порушення правил дорожнього руху, спрямовувати на заходи з підвищення дорожньої безпеки.

В цілому, ще раз згадавши про європейський досвід, ініціативи ці можна вважати правильними та потрібними: більше порушень – більше штрафів, більше можливостей для підвищення безпеки на дорогах. Однак, є невеличка проблема, яку хоч і можна віднести до тимчасових, та її часові рамки визначити доволі непросто. Справа в тому, що йдеться про штрафи, отримані за порушення, зафіксовані системами автоматичного контролю, які в Україні досі не працюють.

Висновків, які можна зробити зараз, теж два. Перший: відбувається створення законів задля «поділу шкури невбитого ведмедя». Другий: якщо такі проекти створюються, це свідчить про підготовку законодавчого поля для запуску систем автофіксації порушень ПДР на дорогах. Можливо, незабаром після початку контролю швидкісного режиму таки запрацюють і стаціонарні камери й радари, встановлені не біля патрульного автомобіля, а на відповідних конструкціях. І вони працюватимуть самостійно, без «ручної» активації поліцейськими.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Португалії запровадять нову систему видворення нелегалів

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua