Goodnews.ua


Кращі автомобілі за співвідношенням “ціна-якість” в Україні

Апрель 02
09:36 2021

При покупці автомобіля значення мають його вартість, динаміка, зовнішній вигляд, надійність і навіть конкретна марка. Однак одним з найпопулярніших критеріїв вибору як і раніше залишається співвідношення ціни і якості. Беручи його до уваги, можна знайти непогане авто в будь-якій ціновій категорії. А щоб шукати було простіше, орієнтуватися варто на рейтинг автомобілів за ціною і якістю 2021 року, пише Avtosota.

Список легкових авто, які можна вважати оптимальними по співвідношенню якості і вартості, складений на підставі показників надійності і довговічності транспортних засобів, а також середньоринкової ціни. Ці показники, в свою чергу, визначалися на підставі відгуків автовласників і залежали від частоти звернення в автосервіси, складностей, які виявляються на СТО, вартості запчастин. Крім того, враховувалася вартість комплектуючих і обслуговування, рівень комфорту і середній пробіг до ремонту.

За відправну точку було взято гарантії автовиробника на те, що обраний автомобіль без проблем повинен пройти заявлену відстань без поломок і ремонту, а витрати на його обслуговування будуть мінімальні в межах перших 3-4 років експлуатації. По суті, учасниками рейтингу стали машини попереднього покоління випуску (адекватної статистики по зовсім новим авто поки не існує). На думку фахівців, досвіду експлуатації дорестайлінгових версій багатьох марок і моделей авто досить, щоб скласти адекватну експертну думку і прийняти рішення про покупку.

Hyundai Solaris

Один з кращих бюджетних автомобілів на ринку України, з оптимальним співвідношенням ціни і якості. Спочатку машина була доступна тільки в кузові седан, проте пізніше з’явився і хетчбек.

Список плюсів включає:

— доступну і більш ніж комфортну ціну;
— привабливий дизайн кузова та інтер’єру, цілком відповідний сімейному авто;
— хорошу керованість навіть на досить високій швидкості;
— кращі двигуни в своєму ціновому сегменті.

До недоліків можна віднести тонкий метал кузова (часта поява вм’ятин), слабкі кріплення бамперів, швидке зниження ефективності роботи склоомивачів.

Volkswagen Passat

«Пассат» потрапив в Україну в кінці 1980-х років, і деякі з них до цих пір залишаються на ходу. І, хоча автомобіль не можна назвати бюджетним, вкладені в нього кошти виправдовуються. Для покупки на вторинному ринку доступні версії в кузові седан і універсал.

До основних переваг можна віднести:

— солідний дизайн;
— якісну обробку інтер’єру;
— гарне оснащення;
— містке багажне відділення.

Серед недоліків: порівняно висока вартість, невеликий асортимент моделей з переднім приводом і маленький дорожній просвіт. Витрата палива у машини більше заявленої виробником, а вимоги до якості пального – максимально високі.

Renault Logan

Один з найбільш вигідних для покупки автомобілів європейського виробництва, що не поступається за якістю більш дорогим моделям того ж класу. Машина не вимагає серйозних вкладень і легко ремонтується.

До «плюсів» авто можна віднести:

— прості та надійні бензинові мотори;
— великий експлуатаційний ресурс всіх деталей;
— доступну вартість запчастин;
— надійну підвіску і порівняно великий кліренс.

«Мінуси»: обмежений комплект систем безпеки, невисока якість ЛКП (іржа з’являється вже через 2-3 роки експлуатації). Крім того, в краш-тестах за стандартом NCAP модель отримала всього 3 зірки з 5.

Ford Focus

Не найдорожчий, але і не бюджетний автомобіль, Серед доступних в офіційному продажі на території України машин, може потрапити в лідери рейтингу покупок. Головне знайти не нове, але в хорошому стані авто.

Переваги моделі:

— яскравий і виразний кузов;
— елегантний інтер’єр;
— надійні і досить продуктивні мотори;
— економічне споживання палива.

З «мінусів»: неякісний пластик в салоні, невеликі розміри салону і багажника. Іноді спостерігається підвищена витрата мастильних матеріалів, з’являються проблеми з КПП.

Nissan Qashqai

Гарне співвідношення ціни і якості у всіх модифікацій цього японського кросовера (але чим молодша, тим краще). У списку переваг машини можна відзначити:

— стабільний рух автомобіля по прямій;
— хороші гальма;
— високий рівень безпеки – 5 зірок за результатами краш-тестів;
— просторий для свого класу салон.

Недоліки: жорстка і не дуже комфортна підвіска, невеликий об’єм багажника.

Kia Rio

Серед бюджетних автомобілів, які доступні українським покупцям, один з кращих варіантів за ціною і якістю – корейська модель Кіа Ріо, яка за технічними характеристиками цілком підходить для міських умов.

Основні плюси Kia Rio:

— просторий салон;
— місткий багажний відсік;
— високий рівень безпеки;
— хороша підвіска, підходяща для наших доріг (іноді, просто “напрямків”).

Мінусів у автомобіля не багато: обмежене число регулювань керма, тонке ЛКП, слабка шумоізоляція.

Toyota Camry

Автомобіль E-класу середньої цінової категорії від 795 000 гривень. Однак рівень оснащення, якість обробки і технічні характеристики цілком відповідають цій ціні.

У списку переваг Камрі:

— високий рівень комфорту;
— багата комплектація;
— просторий салон;
— ефективна шумоізоляція;
— м’яка підвіска.

Мінуси: слабо виражена бічна підтримка, що веде до сильного розгойдування і крену на поворотах, висока ціна техобслуговування у офіційних дилерів.

Mitsubishi ASX

Компактний кросовер з просторим салоном і кліренсом до 215 мм. При покупці можна вибрати комплектації з переднім або з повним приводом. Однак в основному машина призначена для поїздок по місту і навряд чи підійде для бездоріжжя.

Серед додаткових плюсів можна відзначити:

— хорошу шумоізоляцію кузова і моторного відсіку;
— повнорозмірну запаску в комплекті;
— посилену систему підвіски;
— надійний двигун з пристойним ресурсом;
— невисоку вартість запчастин.

Мінуси: часті проблеми в роботі варіатора (перегрів масла), слабенька підвіска, тонкий шар ЛКП.

Volkswagen Polo

Автомобіль відрізняється високою якістю збірки. Ймовірність поломки машини нижче, ніж у Kia Rio і Hyundai Solaris, хоча обходиться вона дорожче.

Переваги Volkswagen Polo:

— просторий і ергономічний салон;
— висока якість лакофарбового покриття основної частини кузова;
— значний ресурс автомобіля в цілому і окремих запчастин.

Мінуси: слабка шумоізоляція автомобіля, слабке оснащення опціями в базових комплектаціях, часті поломки МКПП і зчеплення.

Skoda Octavia

Досить дорогий автомобіль – навіть бюджетні варіанти обійдуться в 580 000. Однак машина володіє великим числом переваг при мінімумі недоліків.

Переваги авто:

— місткий багажник;
— оцинковка кузова, який заіржавіє тільки після потрапляння в аварію;
— хороший набір комплектацій і 15 варіантів мотора;
— високий рівень безпеки.

«Мінуси: мінімальний рівень оснащення базових комплектацій, занадто високий радіус повороту.

У висновку відзначимо, що критерій співвідношення ціни і якості автомобіля – непоганий помічник при виборі машини. У це поєднання цілком укладається великий список марок і моделей авто нових і старих, в різних цінових категоріях.

Завдання представленого рейтингу: запропонувати автолюбителям варіанти «кращих з кращих», що дасть можливість максимально раціональної покупки і суттєвої економії коштів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Дніпрі кількість загиблих від удару РФ зросла до трьох

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua