Goodnews.ua


Коли почнуть приходити обіцяні “листи щастя”

Июнь 07
20:00 2019

Зовсім скоро до українців вже почнуть приходити обіцяні “листи щастя”

У Головному сервісному центрі МВС зазначили, що вже вийшли на фінальний етап по запуску фото і відеофіксації порушень ПДР в автоматичному режимі, або, простіше кажучи, “листів щастя”, передають «Вести».

“До кінця літа ми плануємо запустити фотовідеофіксацію, яка працює за схожим принципом, коли камери фіксують порушення, а порушник потім отримує штраф поштою”, – пояснили у відомстві.

При цьому юристи відзначають, що “листи щастя” мало того, що викликають питання з юридичної точки зору. Адже штраф приходить власнику транспортного засобу, а не людині, який керував авто в момент порушення, так ще і викликають великі сумніви в ефективності.

“Поки МВС працювало над запуском цієї системи, у вільному доступі з’явилося безліч додатків, які сигналізують водієві про наближення до цих камер. У всьому цивілізованому світі вже визнали цю проблему і шукають нові механізми. З цієї причини в багатьох країнах почали робити мобільні пости, простіше кажучи, даішник в кущах. в РФ, наприклад, цю сферу віддали на відкуп приватним фірмам, які ставили на дорогах триніжки з камерами і таким чином фіксували порушення», – говорить експерт.

«Але вони зробили дуже грубу тактичну помилку. Як тільки суспільство дізналося, що гроші з їх штрафів спрямовуються не на забезпечення дорожньої безпеки, а в кишеню конкретним людям, то початок жорстку боротьбу з цим явищем. В інтернеті повно відео, як на ці камери йде полювання: їх розбивають, заливають фарбою і т. Д. Тому у нас поки дуже акуратно підходять до цього питання”, – пояснив Автоюрист Володимир Караваєв.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Міноборони впровадило нові стандарти якості військової форми

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua