Goodnews.ua


Кінець ери звичайних двигунів: ЄС розробляє новий екостандарт для автомобілів

Ноябрь 23
14:32 2020

З 2025 року транспортний засіб повинен працювати практично без викидів у будь-якій ситуації водіння, повідомляє «Хмарочос».

У листопаді завершилися громадські слухання щодо нового екологічного стандарту для автомобілів Євро-7, який планують ухвалити на початку 2021 року, а діяти він почне у 2025 році.

Виробники автомобілів вважають, що нові, значно суворіші, норми фактично означатимуть кінець ери двигунів внутрішнього згорання.

«З запровадженням запланованого стандарту Євро-7 Єврокомісія з 2025 року фактично заборонить автомобілі з двигуном внутрішнього згорання», – каже очільниця німецької Асоціації автомобільної індустрії Хільдегард Мюллер. Вона вважає, що такі автівки стануть неконкурентними.

В Асоціації нарікають, що чи не найбільша проблема з Євро-7 – це спосіб вимірювання викидів, не лише для середніх показників, але й для пікових. Тобто, під час тесту рекомендується використовувати повний газ.

«У майбутньому транспортний засіб повинен працювати практично без викидів у будь-якій ситуації водіння – чи то під час підйому на гору, чи стояння у заторі. Всі розуміють, що це технічно неможливо», – зазначає Мюллер.

За даними Business Insider, стандарт Євро-7 передбачатиме викиди оксиду азоту на рівні 10 мг/км для бензинових двигунів і 30 мг/км для дизельних. Для порівняння, Євро-6 встановлює граничне значення на рівні 60 мг/км для бензинових і 80 мг/км для дизельних автомобілів.

Викиди оксиду вуглецю пропонують зменшити з 500 та 1000 мг відповідно до 300 та 100 мг.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Погба добился сокращения дисквалификации за допинг

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua