Goodnews.ua


Кілька тисяч за наклейку: автоюрист оцінив ідею повернути обов’язковий техогляд

Октябрь 06
16:07 2019

Повернення в Україну обов’язкового техогляду особистого автотранспорту не допоможе знизити аварійність на дорогах, але створить додаткове джерело корупції. Таку думку висловив автоюрист Денис Конюшка, аналізуючи відповідну ініціативу української влади.

“Заради справедливості варто сказати, що повернення техогляду – це ідея не наших чиновників, а тієї угоди, яку ми підписали з Євросоюзом. Згідно з нею, ми повинні повернути технічний огляд. Чим люди думали, коли підписували цю угоду – інше питання”, – зазначив юрист. Конюшко назвав це рішення неправильним і пояснив, що лише 0,3% від загальної кількості ДТП сталися внаслідок поганого технічного стану автомобіля.

За його словами, в Україні після скасування обов’язкового техогляду з 2011-го по 2019 рр. кількість аварій “не те що збільшилася, а навіть зменшилася”. “Автомобіль – джерело підвищеної небезпеки і сам власник повинен в належний спосіб його підтримувати і експлуатувати, він несе за це відповідальність. Якщо просто прийти, заплатити 1000 або 2000 грн за наклейку, що ти пройшов техогляд, це не забезпечить відсутність ДТП”, – заявив автоюрист. Водночас експерт висловив переконання, що техогляд повернуть, оскільки українська влада “хоче виконати вимоги ЄС”.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Благослови его: Тренер Эвертона прокомментировал травму Миколенко

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua