Goodnews.ua


Інформаційно-розважальна система SYNC 3 від компанії Ford

Май 11
21:58 2017

Людина закохується в інтелектуальну операційну систему комп’ютера — сценарій не найправдоподібніший, навіть якщо операційну систему озвучує Скарлетт Йоганссон. Проте науково-фантастична драма «Вона» значно ближча до реальності, ніж може здаватися.

Уявіть, що кохана людина наперед знає про всі ваші побажання — замовляє доставку їжі, якщо ви надто втомлені, щоб готувати, вмикає улюблену музику для покращення настрою, коли ви засмучені, і навіть пам’ятає дні народження ваших друзів. У це важко повірити, чи не так?

На щастя, довіряти такі клопоти вашій половинці з плоті і крові не доведеться, адже за прогнозами експертів цим незабаром зможе зайнятися ваш автомобіль. Очікується, що до 2022 р.* майже всі нові автомобілі оснащуватимуться технологіями розпізнавання голосу. Наступним кроком стане впровадження систем інтерпретації тону голосу та виразу обличчя для передбачення потреб водія, іншими словами — створення автомобіля, здатного співпереживати.

«Ми на шляху до створення автомобіля, який зможе розвеселити чи дати пораду, коли ви цього потребуєте, а також допоможе зберігати уважність під час довгих подорожей,» — пояснила Фатіма Віталь (Fatima Vital), старший директор компанії Nuance Communications, яка допомагала Ford у розробці функції розпізнавання голосу в інформаційно-розважальній системі SYNC 3.

SYNC 3 дозволить американським водіям під’єднатися до віртуального помічника Alexa компанії Amazon. Очікується, що системи майбутнього перетворяться на особистих помічників, які зможуть призначати і переносити зустрічі. Вже за два роки системи голосового контролю зможуть робити нам різноманітні корисні підказки, наприклад, запитувати: «Бажаєте замовити квіти для мами до Дня матері?», «Мені відшукати менш завантажену, але довшу дорогу додому?» або «У вас закінчується улюблений шоколад, а в цьому магазині він у наявності. Бажаєте зупинитися і придбати?»

У всіх бувають моменти, коли хочеться побути наодинці з власними думками, тому автомобіль навчиться розпізнавати ситуації, в яких краще помовчати. (Якби ж наші кохані були такими здогадливими!)

«Система SYNC 3 вже розпізнає голосові команди “Я голодний” або “Хочу кави”, що робить її схожою на персонального помічника, — відзначила Марейка Зауер (Mareike Sauer), інженер з голосового контролю команди впровадження систем зв’язку компанії Ford of Europe. — Врешті водії зможуть не тільки розмовляти рідною мовою зі своїм особливим акцентом, а й використовувати властиві їм словосполучення, розмовляючи вільніше».

Тож чи несе якісь загрози мистецтво імітації життя? Чи могли би ми закохатися в помічника зі штучним інтелектом, як у фільмі «Вона»? «Автомобільні системи зможуть відреагувати майже на будь-яку ситуацію і навчатися без участі людини. А щодо використання мови, вони не обмежуватимуться єдиним набором слів, а навіть зможуть самостійно вибирати слова і фрази, — розповів Домінік Ватт (Dominic Watt), старший викладач кафедри мовознавства та лінгвістики Йоркського університету. — З розвитком технологій розмови з системами стануть для нас такими самими звичними, як і розмови з людьми, водночас системи навчатимуться і пристосовуватимуться до нас».

* http://www.autonews.com/article/20170122/OEM06/301239846/alexa-do-i-need-a-virtual-assistant-in-the-car
Apple, Apple CarPlay, iPhone, Apple Maps і Siri — торгові марки, що належать Apple Inc. Android Auto, Google, Google Play та інша символіка — торгові марки, що належать Google Inc.

Запись Інформаційно-розважальна система SYNC 3 від компанії Ford впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Тен Хаг: Я не думаю о том, что меня уволят — мы с владельцами МЮ на одной волне

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua