Goodnews.ua


Експерти розповіли, які мережеві АЗС продають неякісний бензин

Октябрь 18
10:19 2020

Згідно з новими дослідженнями Інституту споживчих експертиз, на деяких українських АЗС якість бензину А-95 стандарту Евро5 знаходиться не на належному рівні. Бензин взяли на пробу в 13 найпопулярніших АЗС.

Зразки перевіряли за основними параметрами – октанове число, вміст сірки і об’ємні частини ароматичних вуглеводнів і бензолу.

11 з 13 зразків бензину вклалися в норматив за октановим числом. Причому в мережах БРСМ-нафта і КЛО норматив перевищили найбільше – 97,2 і 97 одиниць. У двох мережах октанового числа не вистачило. Зокрема, в мережі Avantage цей показник був 93, а в мережі Marshall – 88.

Вміст сірки більше норми (не більше 10 мг/кг) виявлено в двох зразках. Йдеться про мережу Marshall і Avantage. Причому у Avantage в бензині сірки просто величезна кількість – 393 мг/кг. Але ж якщо сірки занадто багато в паливі, то утворюється нагар, забруднюються паливні форсунки і починаються проблеми з каталізатором.

Для порівняння, в бензині мережі БРСМ-нафта концентрація сірки становить 5 мг/кг, а в бензинах мереж КЛО і ОККО – 5,2 і 5,9 мг/кг відповідно.

Крім того, в бензині, який продають мережі Marshall і Avantage, вміст бензолу в 15 разів перевищує норму. Через велику кількість бензолу змивається масляна плівка, що призводить до підвищеного зносу циліндрів двигуна.

Що стосується змісту ароматичних вуглеводнів, то воно у всіх зразків бензинів відповідає нормі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Києві внаслідок влучання дрона в будинок одна людина загинула, четверо постраждали

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua