Goodnews.ua


Для нового законопроекту про розмитнення авто готують серйозні поправки

Июль 20
13:00 2018

Комітет податкової та митної політики ВРУ готує ряд поправок для законопроекту №8487, покликаного затвердити нові правила для розмитнення автомобілів, який був схвалений днями парламентаріями в першому читанні. Про це повідомляє AutoConsulting.

Так, якщо зараз законопроект №8487 передбачає акциз, що залежить в рівній мірі від об’єму двигуна і віку авто, то в остаточному вигляді в розрахунковій формулі податку упор можуть зробити на об’єм двигуна. Іншими словами, чим більший буде мотор, тим більше доведеться заплатити.

Наприклад, якщо проект закону приймуть все ж в існуючому вигляді, то 12-річний VW Passat з 2-літровим бензиновим мотором за 2-3 тис. євро обійдеться по акцизу в 1200 євро, але якщо акцент буде зроблений на об’єм двигуна, сплата в казну становитиме приблизно 370 євро. Причому ця норма торкнеться і нових авто: зараз в законопроекті акциз на нове авто з 5-літровим мотором становить 250 євро, а в разі прийняття поправок цю суму можна сміливо множити на десять. Також депутати планує продовжити до 2020 року нульову ставку акцизу і ПДВ для електромобілів.

Окремо в законопроект №8487 хочуть винести питання вже завезених в Україну нерозмитнених авто. Передбачається, що володарів євроблях зобов’яжуть добровільно сплатити штраф за порушення правил ввезення, після чого розмитнити машини на внутрішніх митницях – щоб не створювати черг на кордонах.

Як вважають депутати, такі зміни допоможуть зробити автомобілі більш доступними для українців, залучити кошти в бюджет, цивілізованим чином покарати порушників, не допустити колапсу на КПП через держкордон, а також стимулювати покупку електромобілів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Устройства и аксессуары для вейпинга: что выбрать новичку?

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua