Goodnews.ua


Автомобільний газ в Україні може стати розкішшю

Июнь 15
14:00 2018

Непропуск «Укрзалізницею» через кордон цистерн зі скрапленим газом російських компаній, які потрапили в санкційний список, може призвести до значного зростання цін на паливо на фоні паніки. Такий прогноз висловив експерт з питань енергетики Артем Куюн.

«З року в рік взимку ціна більше знижується, влітку зростає через підвищення попиту. І найближчим часом ми допускаємо, що ціни можуть зростати. Десь 14,50-14,70 в Україні – це гранична ціна, при якій неможливо прогнозувати, тому що вже будуть відкриватися альтернативні джерела постачання», – пояснив експерт з питань енергетики Артем Куюн.

Нині на кордоні розвернули близько 20 цистерн, ще 160 – не поїхали у напрямку України і будуть перевантажуватися. Якщо не вистачатиме основних обсягів постачання – з Росії та Білорусі, зростатиме ціна. Додатковими джерелами можуть стати Польща, Литва, Угорщина. Але переважно це той самий російський газ, лише з більшою націнкою.

«Найбільше джерело таке – це морський транспорт. У Чорному морі дуже багато цього скрапленого газу – знову ж таки російського, казахського – тому за умови високої ціни в Україні цей газ може сюди потрапляти», – прогнозує він.

Експерт додав, що ринок скрапленого газу в Україні досить хисткий, проте навіть після значного підвищення цін це пальне залишиться одним із найвигідніших для споживача.

Джерело: mashyna.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Фьюри назвал титул, за который никогда не будет драться

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua