Goodnews.ua


5 найкращих уживаних авто для дачників до $15 тисяч

Май 31
13:00 2019

Минули ті часи, коли автомобіль був розкішшю. І на Жигулі, що потрапили з божою поміччю в сім’ю, звалювалися всі мислимі і немислимі транспортні завдання.

Сьогодні автомобільний ринок заповнений моделями найрізноманітнішого призначення. І це дає можливість вибрати автомобіль під свої потреби. Як новий, так і старий, пише Автотема з посиланням на НВ.

Спробуємо розглянути найкращі варіанти для дачника в популярному бюджеті до $15 тис. За цю суму вже можна придивитися до нових авто, але це будуть виключно «малолітражки» на кшталт Hyundai Accent або Peugeot 208. На такому автомобільчику на дачу особливо не поїздиш. На грунтовці угробиш ходову, в глибокій калюжі застрягнеш, та й яблучок з дачі тещі багато не привезеш.

Тут саме час подумати про відповідніший варіант для сільської місцевості. Ось п’ять цікавих варіантів.

Mitsubishi Pajero Sport 2009-2011 рр

Р амний позашляховик Pajero Sport першого покоління був дуже популярний в Україні. Ще б пак — Pajero Sport був сам дешевим варіантом придбання великого значного позашляховика. Всі, кому не вистачало грошей на «крузак» або хоча б Prado, волею-неволею опинялися в автосалонах Mitsubishi.

Pajero Sport першого покоління до того ж виявився ще й досить добротним і живучим автомобілем з прийнятною вартістю утримання. Навіть сьогодні на дорогах повно примірників приблизно 2000 року випуску.

Друге покоління, яке з’явилося в Україні в 2009 році має сучасніший дизайн (якщо слово дизайн взагалі можна застосувати до цього брутального агрегата) і можливість їзди на постійному повному приводі (у першого покоління це призводило до «вбивства» раздатки). Ну і мотори стали потужніші, хоча їх економічність залишилася на колишньому рівні.

Особливо, це стосується 2,5-літрового дизельного двигуна, надійного і порівняно недорогого в обслуговуванні. З ним і найкраще вибирати Pajero Sport другого покоління.

Загалом під часу вибору такої машини потрібно насамперед діагностувати стан роздатки і повного приводу. Якщо попередній власник любив форсувати річки і гори, то цілком міг доконати систему повного приводу. А її ремонт може обійтися в цілий статок.

Якщо ж повний привід «живий», двигун і коробка теж, то цей невибагливий рамний позашляховик стане відмінним вибором на роки експлуатації.

Volkswagen Passat B7 Variant 2011−2013 рр

У зв’язку з ухваленням нових законів про розмитнення в Україну хлинув потік «свіжих» автомобілів з Європи.

Це відмінний шанс відчути себе справжнім європейцем і придбати за розумні гроші істинно бюргерський автомобіль. Поза сумнівом одним з еталонів тут є Volkswagen Passat у кузові універсал. У нашому бюджеті можна купити цілком свіжий 6−8-річний автомобіль і навіть спробувати знайти версію з повним приводом (хоча вони трапляються рідко і коштують дорожче за моноприводні).

Passat згодиться тим дачникам, у яких а) до дачі веде більш-менш пристойна дорога, тому від автомобіля не потрібні особливі позашляхові якості б) дача розташована далеко і вимагає тривалої поїздки по трасі.

Адже Passat однозначно виграє в усіх інших героїв сьогоднішнього огляду щодо комфорту на швидкості. На відміну від позашляховиків, які стомлюють у далекій дорозі, у Passat за кермом буквально відпочиваєш.

Економічні двигуни Passat, як бензинові, так і дизельні, також потішать — на великих пробігах економія стає досить відчутною.

Зрозуміло, нові Volkswagen не славляться тією ж надійністю і (особливо, ремонтопридатністю), що їхні славні предки з 1990-х. Однак, купивши машину в пристойному стані і належним чином обслуговуючи її, можна отримати цілком пристойний сімейний автомобіль, який вас не розорить. Принаймні, якщо й розорить, то не відразу.

Suzuki Grand Vitara 2010−2013 рр

Стару добру Grand Vitara випускали більше 10 років, вона обросла величезною фанатською базою. Більшість цих людей сильно розчаровані тим фактом, що на зміну справжньому «танку» з інтегрованою рамою, позашляховою роздаткою і «понижайкою» прийшла зовсім вже цивільна Vitara. Хоч і доступна в повноприводній версії.

Стара добра Grand Vitara відмінно справлялася з бездоріжжям середнього ступеня, а за наявності деякої підготовки — і з серйозними перешкодами.

Grand Vitara також заслужила репутацію невибагливого і порівняльного недорогого в обслуговуванні автомобіля. Мотористи рекомендують брати 2-літровий двигун, а не потужніший 2,4-літровий — через деякі технічні нюанси він менш надійний.

Також бажано взяти машину з «механікою», вона тут не вбивається.

Ретельно відібрана Grand Vitara у хорошому стані за належного догляду буде справно служити багато років.

По суті, головним мінусом Grand Vitara для дачника є невеликий багажник. А вже якщо ви встановите газ (що буде незайвим, враховуючи ненажерливі двигуни Grand Vitara), то від багажника і зовсім мало що залишиться. Возити урожай з дачі доведеться здебільшого в салоні. Ну для когось це стане навіть плюсом, можна буде відправити тещу додому на електричці. Жарт.

Renault Duster 2014−2016 рр

С учасніший і бюджетніший варіант Grand Vitara. Або, якщо завгодно, більш добротний і навіть преміальний варіант старої доброї радянської Ниви.

Недорогий і невибагливий автомобіль з відмінними позашляховими якостями. Це факт — Duster може дати фору на бездоріжжі багатьом іменитим кросоверам з цінником у півтора-два рази вище. А дизельний Duster з «механікою» ще й досить економічний.

До мінусів Duster можна віднести посередній рівень комфорту, слабку шумоізоляцію тощо. Ну і звісно, досить скромний багажник.

Зате за прийнятні гроші можна купити автомобіль «свіжого» року, як кажуть перекупники, з невеликим пробігом. І потім спокійно їздити до себе на дачу цілий рік, незважаючи на дощ, сніг і інші неприємності.

Volkswagen Transporter T5 4×4 2006−2012 рр

І наостанок варіант, який багатьом здасться несподіваним — мікроавтобус.

Насправді, для дачі або будинку в селі з усіма супутніми господарськими справами мікроавтобус може виявитися ідеальним варіантом. Величезний салон, що легко трансформується в багажник, дасть фору салону будь-якого, навіть великого позашляховика. Плюс можливість завантажувати/розвантажувати як ззаду, так і через бічні двері.

Від придбання мікроавтобуса багатьох зупиняють дві обставини. І обидві, до речі, абсолютно несуттєві.

По-перше, деяким людям здається, що мікроавтобусом важко керувати. Насправді, це не так. Так, це високий і великий транспортний засіб, і посадка водія там не така, як ув легковиках. Але це лише справа звички.

По-друге, і це важливо в контексті нашої статті, багато хто посилається на те, що мікроавтобуси переважно задньопривідні (як популярний Mercedes-Benz Vito) або передньопривідні (як Volkswagen Transporter або Renault Traffic). Насправді, це не так.

Той же Transporter зустрічається в повнопривідній версії. І саме його можна порекомендувати як непоганийо варіант для сільської місцевості. Величезна вантажопідйомність, економічний дизель і непогана прохідність — відмінні якості для дачника. Зрозуміло, щодо прохідності повнопривідний Transporter поступиться справжнім позашляховикам. Але дасть фору звичайному мікроавтобусу. Отже, якщо у вашому випадку позашляхові вимоги вичерпуються необхідністю форсувати весняну грязюку або осінні калюжі, то це ваш варіант.

Так, є ще третє заперечення проти мікроавтобусів. Заперечення іміджеве. Вас можуть сприйняти за реального «колгоспника», а для багатьох жителів міста, які лише час від часу виїжджають на дачу, це може бути проблемою. Ну що ж, це радше питання філософське — «вам шашечки чи їхати?».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ярмолюк — в старте на матч Брентфорд — Тоттенхэм

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua