Goodnews.ua


Нова дорожня поліція: чим вона відрізняється від ДАІ і що робитиме

Июнь 12
12:34 2017

З сьогоднішнього дня на патрулювання заступає нова Дорожня поліція. Перші 30 екіпажів стежитимуть за дотриманням правил дорожнього руху на 10 ключових магістралях України. Їм виділили поліцейські Hyundai Sonata. З осені штат патрульних побільшає — для них вже зарезервували 250 авто.

Перший заступник голови Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький розповів на брифінгу, якою буде нова дорожня поліція. Це не окремий підрозділ, а частина патрульної поліції. Екіпажі нестимуть службу і на вулицях міст, і на трасах міжнародного та національного значення.

Новая дорожная полиция: чем она отличается от ГАИ и что будет делать

Спочатку поліцейські нестимуть патрулювання на певних ділянках доріг. Вони зможуть реагувати не тільки на порушення ПДР і громадської безпеки, а й на повідомлення про правопорушення за маршрутом їх патрулювання.

Читайте також: Гібридні кросовери Mitsubishi Outlander PHEV передали Нацполіції

Для потреб поліцейських виділено 8 колишніх стаціонарних постів ДАІ: їх перетворять на дорожні станції патрульної поліції. За словами Олексія Білошицького, 90% часу екіпажі перебуватимуть у русі, а «засідки у кущах» не плануються. У перспективі поліцейські патрулюватимуть 9 тис. км українських доріг.

Новая дорожная полиция: чем она отличается от ГАИ и что будет делать

У майбутньому поліцейські Hyundai Sonata оснастять сучасними приладами вимірювання швидкості. Поліцейські зможуть зупиняти порушників і притягати їх до відповідальності на місці у межах законних повноважень.

З вересня на патрульну поліцію чекає поповнення — стартував новий набір до підрозділу. Частина з відібраних інспекторів служитиме в дорожній поліції. Запланований штат — близько 2000 осіб.

Читайте також: У Києві з’явилася нова поліція з дронами та катерами

Запись Нова дорожня поліція: чим вона відрізняється від ДАІ і що робитиме впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Это талантище»: Вернидуб назвал имя своего экс-подопечного, который заиграл бы в Динамо или Шахтере

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua