Goodnews.ua


У Києві обговорили питання підготовки до саміту Кримської платформи

Июнь 13
13:02 2024


У Києві на зустрічі з латвійською делегацією обговорили питання підготовки до парламентського саміту Кримської платформи, який відбудеться у Ризі в жовтні.

Про це у Фейсбуці повідомляє представництво Президента в АРК, передає Укрінформ.

У зустрічі взяли участь постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева та керівниця служби забезпечення діяльності Кримської платформи Марія Томак, які обговорили з делегацією радників голови парламенту Латвії та представниками посольства Латвійської Республіки в Україні питання підготовки до парламентського саміту Кримської платформи, що проходитиме в жовтні у Ризі.

Зазначається, що Ташева розповіла гостям про діяльність Офісу Кримської платформи, а також зосередила увагу на необхідності залучення до участі в саміту представників неурядових організацій, а також безпосередньо постраждалих від російської агресії.

Читайте також: Жодних перемовин із Росією про статус Криму бути не може — Ташева

Крім того, на зустрічі йшлося про важливість вивчення і врахування латвійського досвіду когнітивної деокупації і подолання наслідків російської колонізації в рамках майбутньої реінтеграції Криму.

Латвійська сторона також порушила питання про культурні та безпекові заходи у рамках організації парламентського саміту. Сторони домовилися продовжувати співпрацю для ефективної підготовки змістовної програми на жовтень.

Як повідомлялося, основна мета парламентського саміту Кримської платформи — підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації на Кримському півострові, який був окупований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Фото: Представництво Президента України в АР Крим / Фейсбук

Share

Статьи по теме

Останні новини

У понеділок в Україні до +25°, у Карпатах мокрий сніг

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua