Goodnews.ua


Радники президентів США та країн Балтії обговорили підтримку України на шляху до НАТО

Июнь 04
02:59 2024


Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван обговорив з колегами з Естонії, Латвії й Литви подальшу підтримку України, а також зусилля щодо сприяння її членству в НАТО.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

«Сторони висловили непохитну підтримку Україні в умовах поточної агресії РФ. Вони також обговорили підготовку до саміту НАТО 9-11 липня у Вашингтоні, включно з конкретними кроками, над якими працюють члени Альянсу, щоб наблизити Україну до НАТО та забезпечити їй міст до можливого членства», — зазначається в повідомленні.

Окрім того, йшлося про важливість зміцнення трансатлантичної оборонно-промислової бази, а також про підходи щодо вилучення російських суверенних активів на користь України.

Читайте також: Декларація саміту НАТО міститиме нові формулювання щодо членства України — посол США

Також наголошується, що американська сторона підтвердила свою тверду відданість статті 5 Вашингтонського договору та безпеці східного флангу НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив упевненість, що учасники саміту НАТО в Вашингтоні в липні зосередяться на створенні механізмів для максимального наближення України до Альянсу за об’єктивними показниками.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Іран заявив про завершення своїх дій проти Ізраїлю

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua