Goodnews.ua


Впливові республіканці побоюються погроз Трампа про «розплату» — WP

Февраль 06
19:08 2024


Багато впливових республіканців побоюються, що можуть стати об’єктами «розплати», яку пообіцяв Дональд Трамп за відмову підтримати його, якщо він виграє другий президентський термін.

Про це пише The Washington Post, передає Укрінформ.

«Експрезидент погрожував донорам свого опонента Ніккі Гейлі, що їм «назавжди заборонять» знаходитися в його орбіті», — зазначається в публікації.

Він також погрожував Гейлі напряму під час виступу в Нью-Гемпширі. Тоді Трамп заявив, що незабаром вона опиниться під розслідуванням за різні речі, не назвавши їх конкретно. Водночас союзники Трампа поширювали брудні чутки про особисте життя Гейлі.

Погрози відчув на собі й конгресмен Боб Гуд, який очолює Кокус свободи в Палаті представників, після того, як підтримав кандидата в президенти Рона ДеСантіса. Команда Трампа також намагалася агресивно впливати на штаби республіканських конгресменів, які підтримували інших кандидатів у внутрішньопартійній боротьбі. Їм, зокрема, надходили погрозливі меседжі, що Трамп пам’ятатиме, коли саме вони перейдуть на його бік, щоб не було запізно.

Навіть новий спікер Палати представників Майк Джонсон опинився під «перехресним вогнем», пише видання. Так, один із його найкращих політичних консультантів Джейсон Геберт працює в консалтинговій компанії Axiom Strategies, яка консультувала президентські зусилля ДеСантіса. За словами джерел, штаб Трампа зателефонував Джонсону після того, як той отримав посаду спікера, щоб застерегти його від будь-якої подальшої взаємодії з Axiom.

Агресивний вплив відчули на собі також донори з високими доходами, які в різні способи отримали «пропозиції» згуртуватися навколо Трампа. Дехто з них описував ці меседжі з боку кампанії Трампа як «я буду президентом і буду розслідувати все по вас». Дехто сприймав це як ультиматум з боку Трампа: якщо не за нього, то проти.

Як тільки інші кандидати, такі як ДеСантіс, виходили з перегонів та висловлювалися на підтримку Трампа, штаб експрезидента припиняв агресивну кампанію проти суперника та його команди.

Тим часом, мали місце й інші ознаки «жорсткої гри» команди Трампа. Так, один із помічників суперника Трампа в перегонах отримав попередження, яке прозвучало як «RIP» (спочивай з миром – англ.) через те, що не дослухався попереджень стати на бік колишнього президента.

Крім того, WP із посиланням на джерела стверджує, що штаб експрезидента обговорював спроби змінити менеджмент Національного комітету Республіканської партії (RNC), щоб поставити там людей, лояльних Трампу. Поки незрозуміло, як саме вони це зроблять, однак сам експрезидент заявив у неділю на Fox Business, що в RNC відбудуться зміни.

Читайте також: Спікер Джонсон запевняє, що Трамп не командує республіканцями в Палаті представників

Колишній президент також обговорював можливість у разі переобрання одразу усунути з посади лідера меншості в Сенаті Мітча МакКоннелла, відомого своєю твердою позицією на підтримку України. Крім того, у розмовах зі своїми помічниками Трамп висловив бажання негайно помститися Крістоферу Рею, який був призначений ним же директором ФБР, але потім розслідував зловмисну діяльність Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Федеральний апеляційний суд США підтвердив рішення попередньої судової інстанції про те, що Трамп не захищений імунітетом виконавчої влади за спроби змінити результати попередніх виборів президента США.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Устройства и аксессуары для вейпинга: что выбрать новичку?

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua