Goodnews.ua


На виставку української художниці Ірини Федоренко в Мюнхені приїхала ерцгерцогиня Габріела фон Габсбург

Июль 26
16:45 2023

У п’ятницю 21 липня в Мюнхені відбулося відкриття персональної виставки «Українські мальви» Ірини Федоренко SEMIRA в рамках Мюнхенського фестивалю квітів.

Мальва, як символ зв’язку між чоловіком і жінкою, є центральним елементом у представлених роботах Семіри. В Україні мальви традиційно вирощують у садах будинків, щоб захистити родину від зла. Семіра сприйняла цей сенс і опрацювала його у своїх творах мистецтва. Мальва символізує красу, силу та тендітність водночас і тому є символом самого життя.

Твори мистецтва пов’язують людину і природу та занурюють глядача у світ, сповнений краси та гармонії.

Художниця розповідає:

«Ми зробили неймовірне і підготували все трохи більше, ніж за тиждень! За все — величезне спасибі організаторам! Це був просто чарівний вернісаж і я була дуже рада його провести в компанії моїх друзів і прекрасний гостей, які незважаючи на жахливу погоду приїхали на відкриття! Окремо хочу подякувати Габріеллі фон Габсбург — австрійській ерцгерцогині — за те, що провела цей вечір з нами❤»

Габріела фон Габсбург — австрійська ерцгерцогиня з гілки Австрійських-Есте, угорської гілки Габсбург-Лотаринзьких, донька титулярного імператора Австро-Угорщини Отто і принцеси Регіни Саксен-Мейнінгенської; скульпторка, громадська діячка, посол Грузії в Німеччині з 2009 по 2013 рік. Крім того, Габріелла — професорка мистецтва і відома у світі арт-кураторка.

Напередодні відкриття виставки друзі Ірини зробили подарунок і прикрасили галерею цілим морем живих квітів, перетворивши простір у центрі Мюнхена на острівець української природи.

Ірина займає активну позицію і просуває українську культуру та мистецтво у світі, кілька днів тому у Фейсбук художниця опублікувала фото з актором і музикантом Джонні Деппом і написала:

«Перед концертом ми говорили про Україну і під час шоу на сцені Johnny Depp і The Hollywood Vampires з’явився наш прапор».

Виставка триватиме до кінця тижня, рекомендуємо відвідати.

SchauRaum im Ackermannbogen

München

Share

Статьи по теме

Останні новини

Чемпионский бой Стивенсона отменен: известна причина

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua