Goodnews.ua


Комплексний догляд за шкірою: основні етапи та переваги

Июль 07
13:21 2023

Комплексний догляд за шкірою обличчя є важливим елементом щоденної б’юті-рутини. Щодня наша шкіра піддається найрізноманітнішим зовнішнім факторам: це дія ультрафіолетових променів, забруднене повітря, стрес, прогалини у харчуванні, нестача сну тощо. Вони негативно впливають на стан здоров’я шкіри, викликаючи появу різноманітних проблем (наприклад, тьмяний колір або запалення).

Головні етапи догляду за шкірою

Комплексний догляд передбачає чотири основних кроки, які важливо робити щодня та в жодному разі не ігнорувати. Розглянемо детальніше кожен з них.

Очищення

Ретельне очищення шкіри є найголовнішим етапом. Він передбачає видалення забруднень, пилу та надлишків шкірного жиру, адже всі ці чинники можуть призводити до пошкодження шкірного покрову, засмічення пор та появи запалень. Варто обрати засіб, який відповідатиме конкретно вашому типу шкіри. Використовувати його можна двічі на день: вранці та ввечері.

Тонізування

Тонік відновлює природний pH-баланс шкіри після вмивання. Такий засіб забезпечує підготовку шкірного покрову до наступних кроків догляду. Зазвичай тонік сприяє звуженню пор, а також додатковому зволоженню. Варто обирати засоби, у складі яких містяться природні інгредієнти (наприклад, алое).

Зволоження

Ключовим етапом догляду за шкірою обличчя є зволоження. При цьому жодного значення не має тип шкіри, адже будь-який з них потребує зволоження. Зволожувальні засоби насичують шари шкіри вологою, допомагають утримувати її, а також сприяють пружності дерми та здоровому вигляду. Обирайте варіанти з легкою текстурою. Використовувати засоби варто щодня як вранці, так і ввечері. Регулярне зволоження запобігає сухості та лущенню шкіри, а також суттєво зменшує ризик появи зморшок.

Захист від сонця

Ультрафіолетові промені дуже шкодять нашій шкірі, адже вони провокують старіння та ризик розвитку раку. Важливо захищати шкіру від них, використовуючи спеціальні сонцезахисні креми з високими фільтрами захисту SPF. Рекомендовано застосовувати їх щодня, наносячи на шкіру за 15-30 хвилин до виходу на свіже повітря. Наприклад, основа під макіяж із сонцезахисним екраном SPF 30 від Zein Obagi має гелеподібну консистенцію, чудово зволожує шкіру та розгладжує її нерівності, а завдяки оптимальному SPF-фільтру надійно захищає її від руйнівної дії ультрафіолетових променів.

Плюси комплексного підходу до догляду

Регулярний комплексний догляд дозволяє зберегти шкіру обличчя здоровою. Такий підхід сприяє збереженню оптимального рівня вологості, підтримує бар’єрну функцію шкіри, а також забезпечує надійних захист від зовнішніх агресивних факторів.

Оскільки комплексний догляд обов’язково передбачає використання сонцезахисних засобів, такий підхід запобігає старінню шкіри. Засоби, які містять у складі антиоксиданти та зволожуючі компоненти, дозволяють зменшити появу зморшок, темних плям та пігментації. Крім цього забезпечуються здоровий тон та висока еластичність шкіри.

Не можна ігнорувати й той факт, що регулярний догляд запобігає розповсюдженим проблемам зі шкірою: наприклад, запаленню чи лущенню. Правильно підібрані косметичні засоби забезпечують підтримку балансу жирності шкіри, очищають пори від забруднень та гарантують необхідний рівень зволоження.

Комплексний догляд за шкірою: як обрати косметичні засоби?

Обираючи засоби для догляду за шкірою, рекомендується використовувати продукцію одного бренду. Чому так? Насправді все просто: виробник косметики передбачає оптимальне поєднання інгредієнтів у своїй продукції, що покращує її ефективність та забезпечує помітніші результати. Крім того, продукти одного бренду добре взаємодіють та доповнюють один одного, створюючи оптимальні умови для догляду за шкірою.

Чудовим прикладом є Програма щоденного догляду 4 в 1 від Zein Obagi, до складу якої входить очищуючий гель, відлущуючий скраб, серветки для догляду за шкірою, а також щоденний стимулюючий крем. Всі засоби ідеально взаємодіють між собою та забезпечують повноцінний догляд за шкірою. Продукція бренду має ідеальну сумісність, тож виключена будь-яка ймовірність виникнення алергічних реакцій.

Статьи по теме

Останні новини

З Куп’янської громади Харківщини щодня евакуюють від 100 до 200 людей

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua