Goodnews.ua


Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна

Март 17
18:02 2023
17 березня судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової.
Про це повідомляє МКС.

“Сьогодні, 17 березня 2023 року, Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт двох осіб у контексті ситуації в Україні: Володимира Володимировича путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової”, — йдеться у повідомленні.

Суд заявляє, що путін, ймовірно, несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації дітей з окупованих територій України.

«Є розумні підстави вважати, що путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезгадані злочини та за його нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими», — заявив МКС.

За словами Генпрокурора Андрія Костіна, це означає, що за межами росії «путіна мають заарештувати та передати до суду. А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів».

«Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності”, — підкреслив керівник ОГП.

Костін назвав це рішення історичним для України та всієї системи міжнародного права, а також подякував прокурору МКС Каріму Хану.

Уповноважена з прав дитини Марія Олексіївна Львова-Бєлова також несе відповідальність за депортацію українських дітей. Ордери на арешт видали на підставі заяв, які подали прокурори МКС 22 лютого 2023 року.

 

Статьи по теме

Останні новини

Игрок Шахтера оскорбил Полесье — житомирский клуб выступил с требованием объяснений

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua