Goodnews.ua


Євросоюз ухвалив 10-й пакет санкцій проти росії

Февраль 25
21:57 2023

Високий представник Європейського Союзу  Жозеп Боррель заявив, що ЄС 25 лютого офіційно ухвалив 10-й пакет санкцій проти росії, до якого включила 121 фізична особа та юридична особа, введено значні обмеження на імпорт та експорт товарів, також заборонені російські ЗМІ.

Про це він повідомив у своєму Twitter-аккануті.

“Прийнято 10-й пакет санкцій: до списку внесено 121 фізичну та юридичну особи, значні нові обмеження на імпорт/експорт, заборона російських пропагандистських ЗМІ. Ми залишаємось об’єднаними у своїй рішучості завдати шкоди російській воєнній машині”, — написав Боррель.

Він зауважив, що до санкційного списку потрапили ті, хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше 6 тис. українських дітей.

“Це явне порушення міжнародного права, в тому числі Женевської конвенції, про що я говорив учора в Раді безпеки ООН”, — підкреслив високий представник ЄС.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вітає ухвалення десятого пакета санкцій ЄС проти росії у зв’язку із її агресією проти України.

“Я вітаю офіційне ухвалення нашого десятого пакета санкцій проти росії. Ми зараз маємо наймасштабніші санкції за всю історію – вони виснажують військовий арсенал росії та глибоко вражають її економіку. Ми також посилюємо тиск на тих, хто намагається обходити наші санкції», — написала фон дер Ляєн.

Загалом обмеження запроваджено проти 87 фізичних і 34 юридичних осіб.

Серед іншого під санкції ЄС потрапили три великі російські банки (Альфа-банк, Росбанк й банк “Тінькофф”). Так, Альфа-банк — найбільший російський приватний банк, який посідає третє місце за кількістю клієнтів у роздрібному сегменті та четверте — за обсягом активів.

До санкційного переліку також увійшли такі великі корпорації, як ТОВ “Комерційні автомобілі — група ГАЗ”; Національна перестрахувальна компанія; кілька підприємств “Росатому”; “Росатомфлот”, який розпоряджається атомним криголамним флотом рф, інформаційне агентство “Sputnik”, медіагрупа “Росія сьогодні” та інші.

ЄС також запровадив санкції проти міноборони та служби зовнішньої розвідки рф.

Серед фізичних осіб до санкційного переліку потрапив голова Росспівробітництва Євген Примаков, уповноважена з права людини в рф тетяна москалькова, голова ради при президентові рф із розвитку громадянського суспільства та прав людини валерій фадєєв, головний редактор «літературної газети» максим замшев та головна редакторка агентства Regnum марина ахмедова.

Цікаво, що колишній глава українського підприємства “Мотор Січ” в’ячеслав богуслаєв, у якого минулого року було виявлено російське громадянство, теж потрапив під дію санкцій ЄС.

Євросоюз також запровадив обмеження проти чотирьох громадян Ірану, в тому числі виконавчого директора компанії Qods Aviation Industry, яка займається дронами, що росія використовує проти цивільних цілей в Україні.

Інші новини: США запровадили нові санкції проти росії. До санкційного переліку додали 22 людини та 83 компанії.

Статьи по теме

Останні новини

Умер владелец корпорации Kadorr Аднан Киван

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua