Goodnews.ua


Apple звинуватили в расовій дискримінації

Декабрь 28
12:55 2022

До компанії Apple позиваються через расову дискримінацію: причиною звинувачень стала неправильна робота пульсоксиметра в Apple Watch, годинник компанії некоректно працює через колір шкіри його власника.

Про це повідомило видання AppleInsider.

Позивач Алекс Моралес придбав пристрій у період між 2020 та 2021 роками та вважав, що пульсоксиметр (прилад, який вимірює рівень кисню в крові) працюватиме належним чином. Однак на його роботу вплинув колір шкіри користувача.

«Протягом десятиліть надходили повідомлення про те, що такі пристрої були значно менш точними у вимірюванні рівня кисню в крові залежно від кольору шкіри. «Реальне світове значення» цього упередження залишалося без уваги до середини пандемії коронавірусу, яка збіглася з більшим усвідомленням структурного расизму, який існує в багатьох аспектах суспільства, — йдеться у тексті позову»

У позові також стверджується, що дослідники «підтвердили клінічне значення расової упередженості пульсоксиметрії, використовуючи записи пацієнтів під час і до пандемії.

Моралес подав позов від імені всіх нью-йоркських споживачів, які придбали Apple Watch протягом терміну позовної давності. Він також подав позов від імені жителів Аляски, Арканзасу, Айдахо, Айови, Міссісіпі, Північної Кароліни, Північної Дакоти, Юти та Вайомінгу відповідно до законів цих штатів про шахрайство.

Інші новини: Названо причину провалу продажів iPhone 14 Plus.

.

Tags
Share

Статьи по теме

Останні новини

«Зачем вы создали Лигу наций?»: Пике — о большом количестве матчей в мировом футболе

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua