Goodnews.ua


Масляний VS керамічний: який обігрівач краще

Ноябрь 29
20:06 2022

Керамічний конвектор чи масляний радіатор? Це питання стає перед багатьма господарями, коли потрібно організувати автономне опалення в будинку в холодні дні. Обидва типи обігрівачів здатні самостійно здійснювати ефективний прогрів повітря в приміщенні або стати доповненням до централізованої системи опалення. Розглянемо принцип роботи пристроїв та особливості їхньої експлуатації, аби вам легше було зробити остаточний вибір.

Чим відрізняються масляні обігрівачі від керамічних

Обидва обігрівальних прилади добре справляються зі своїм основним завданням – нагрівати повітря. Тож, не зважаючи на те, чи керамічні, чи масляні обігрівачі в Полтаві ви придбаєте для дому, пристрої наповнять оселю теплом.

Принцип роботи

Головна відмінність обігрівачів, яка впливає на принцип дії – теплопередавач. У масляного радіатора це ємність, заповнена оливою, а у керамічного – власне, керамічна панель.

Масляний радіатор після увімкнення в розетку спочатку нагріває ТЕН, який, своєю чергою, нагріває резервуар із мінеральною оливою. Коли олива нагрівається, вона передає тепло металевим ребрам, які проходять вертикально вздовж нагрівача. А від гарячих ребер вже нагрівається повітря у приміщенні.

В керамічному обігрівачі ТЕН нагріває суцільну зовнішню плиту, яка віддає тепло назовні у вигляді інфрачервоного випромінювання. ІЧ-промені нагрівають предмети у кімнаті, а ті – повітря.

Обидва обігрівачі працюють безшумно, тому не будуть заважати та дратувати, як тепловентилятор.

Енергоспоживання

З огляду на енергоспоживаючі характеристики масляні радіатори програють. В середньому для обігріву холодного та добре ізольованого приміщення необхідно 1000 Вт на кожні 10². Керамоплита витрачає на ту саму площу вдвічі менше – 500 Вт.

Розташування

Масляні обігрівачі – мобільні. Вони мають коліщатку, що дозволяє вільно рухати прилад по кімнатах, присувати його ближче до ліжка чи крісла, відсувати від вікна. Але розміщати пристрій можна лише на підлозі.

Керамічна ж панель буває як підлоговою, так і стельовою чи настінною. Остання вішається на стіну, як картина та вмикається у розетку. Виробники роблять панелі різних кольорів, тож, на сайті компанії Алло ви завжди зможете знайти модель, яка підходить під загальний інтер’єр квартири:

  • бежеву;
  • сіру;
  • мармурову;
  • чорну;
  • білу.

Безпечність

Корпус більшості керамічних обігрівачів не нагрівається занадто сильно, тому ймовірність обпектися дуже мала.

Поверхня ж масляного обігрівача стає дуже гарячою, тому вам потрібно тримати його якомога далі від дітей та хатніх улюбленців.

Теоретично й один, і другий пристрій можна залишати увімкненим на ніч або коли ви йдете з дому. Але зважаючи на загальні правила пожежної безпеки, краще не ризикувати, навіть якщо уся техніка у вашому домі захищена від перепадів напруги та аварійних відключень електромережі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

В Італії закрили аеропорт через інцидент з літаком Ryanair

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua