Goodnews.ua


Китайці розповіли про плани будівництва місячної бази до 2028 року

Ноябрь 28
23:33 2022

Китай планує побудувати місячну базу, що функціонує, до 2028 року. Про ці плани розповів керівник цієї програми Ву Вейжень в ефірі CCTV, повідомляє South China Morning Post.

Ключовою проблемою китайські фахівці вважають вироблення енергії. «Зараз ми розробляємо нову систему, яка використовує ядерну енергію для задоволення довгострокових потреб місячної станції в енергії», — заявив інженер. Він не уточнив технічних характеристик такого реактора, але раніше повідомлялося про розробку в Китаї компактної мегаватної космічної атомної електростанції.

До 2028 року також планується створити посадковий апарат та місячний автомобіль із можливістю заряджатися від ядерного реактора. Автомобіль вміщатиме двох тайконавтів, для чого його доведеться зробити набагато більше нинішніх китайських автоматичних апаратів. Також Ву розповів про намір сконструювати місячний стрибун (hopper). Він заражатиметься від реактора і використовуватиме цю енергію для багаторазових підскоків над поверхнею. У тому числі, він зможе видобувати воду у постійно затінених кратерах.

При цьому більшу частину часу станція буде безлюдною — тайконавти відвідуватимуть її для будівництва та проведення досліджень. Крім того, на ній зможу працювати російські космонавти та представники інших можливих країн-партнерів.

Фото: CNSA

Tags
Share

Статьи по теме

Останні новини

Лунин назвал причину поражения Реал в Лиге чемпионов от Лилля

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua