Goodnews.ua


Джеймс Кемерон заявив, що вигадав «Аватара» уві сні ще 50 років тому

Ноябрь 27
20:10 2022

Американський режисер Джеймс Кемерон розповів, що перші ідеї, які згодом лягли в основу науково-фантастичної франшизи «Аватар», прийшли до нього уві сні ще у 19-річному віці, тобто майже 50 років тому.

Про це постановник повідомив в інтерв’ю журналу GQ.

«Я прокинувся після того, як мені наснився цей біолюмінесцентний ліс з деревами, схожими на оптоволоконні лампи, і річкою, в якій світилися біолюмінесцентні частинки, і фіолетовим мохом на землі, що спалахував, коли ти йшов по ньому. І ці види ящірок, які виглядали не дуже примітно, поки не злітали [в повітря]. І тоді вони перетворювалися на ці обертові віяла, як живі фрісбі, вони падали і на щось приземлялися. Це все було уві сні», — зізнався Кемерон.

«Я прокинувся дуже схвильованим і насправді змалював [все] це. Тож у мене справді є малюнок. Він урятував нас приблизно від 10 судових позовів. У будь-якому успішному фільмі завжди знайдеться якийсь виродок із фольгою під перукою, який думає, що ви стягнули цю ідею з його голови. А виявилося їх 10 чи 11. І тому я показав [ним] цей малюнок, який намалював, коли мені було 19 років і я навчався у Фуллертонському коледжі, і сказав: Бачите це? Бачите ці дерева, що світяться? Бачите цю ящірку, що світиться, яка обертається, вона помаранчева? Бачите фіолетовий мох?» І вони усі відвалили», — додав режисер.

Сіквел першого «Аватара» – «Аватар: Шлях води» – має вийти у прокат 16 грудня. За словами Кемерона, для отримання прибутку фільм має стати «третьою чи четвертою» найкасовішою стрічкою в історії кіно, тобто заробити у прокаті не менше $2 млрд.

Фото: 20th Century Fox Film Corporation

Статьи по теме

Останні новини

Умови програми єОселя непідйомні для переселенців, її потрібно вдосконалити — Шуляк

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua