Goodnews.ua


На українських дорогах встановлюють нові знаки — що відомо

Октябрь 25
21:14 2022

На автомобільних дорогах держзначення тривають роботи з встановлення дорожніх знаків, що попереджатимуть водіїв про можливу зимову слизькість.

Про це повідомляє видання theROAD з посиланням на «Укравтодор».

Йдеться про дорожні знаки: 1.13 «Слизька дорога», 7.13 «Вологе покриття», 7.12 «Ожеледиця». Одночасно працює кілька бригад підрядних організацій на міжнародних, регіональних та територіальних автомобільних дорогах.

Укравтодор наголошує, що з наближенням зими варто подбати про завчасну підготовку транспортного засобу до експлуатації в холодну пору року.

Перш за все потрібно оглянути зимовий комплект шин та бути готові їх «одягнути», коли середньодобова температура повітря сягатиме +7 градусів за Цельсієм.

Шиповані шини краще підійдуть для пересування за межами міста, бо гарантують відмінне зчеплення навіть з льодом, а нешиповані – кращі на мокрому асфальтовому покритті.

Необхідно пам’ятати, що зношені шини, в яких глибина протектора менше 4 мм – автоматично прирівнюються до літніх.

У зимовий період водіям рекомендуємо мати в автомобілі спеціальний комплект: засоби для очищення скла, лопату, трос. Варто придбати розморожувач замків і силіконову змазку для ущільнювачів, а також комплект проводів для запуску двигуна. Вирушаючи в далеку дорогу, буде не зайвим покласти до багажного відділення ланцюги проти ковзання, каністру, теплий одяг і взуття.

Подбайте про експлуатацію свого транспортного засобу вже зараз, адже від цього залежатиме ваша безпека на дорозі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Россия планирует начать экспорт угля из оккупированного Донбасса

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua