Goodnews.ua


Дещиця: Україна не погодиться під час переговорів на жодні ультиматуми Росії

Март 06
18:46 2022

Українсько-російські переговори відбуваються у складній атмосфері, але Київ не піде на жодний ультиматум Москви. Україна зараз активно веде переговори про створення гуманітарних коридорів.

Про це під час спільної пресконференції для ЗМІ із заступником глави МЗС Польщі Павелом Яблонським і головою канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхалом Дворчиком заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці переговори відбуваються у складній атмосфері, оскільки кожна із сторін не хоче йти на поступки. Ми не погоджуємося і не будемо погоджуватися на жодні ультиматуми російської сторони, боротимемося до кінця. Водночас, ми ведемо переговори щодо створення гуманітарних коридорів, адже такими є потреби на даний момент, беручи до уваги те, які методи застосовує Росія, вбиваючи звичайних людей», — заявив Дещиця.

Він додав, що тема гуманітарних коридорів ще раз обговорюватиметься під час третього раунду переговорів у понеділок, 7 березня.

Посол України в Польщі закликав усіх членів НАТО прийняти рішення про закриття повітряного простору над Україною, що дозволило б призупинити всі бойові дії.

«Ми підкреслюємо, що це наша спільна справа, оскільки це в інтересах усіх країн», — наголосив український дипломат.

Як повідомлялось, Польща надає організаційну підтримку українській делегації, аби та потрапила на переговори з російською стороною в Білорусі.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Хирн и Аль аш-Шейх анонсировали большой боксерский турнир в Саудовской Аравии

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua