Goodnews.ua


У поліції пояснили чи треба водіям одягати маску в приватному авто

Апрель 18
11:54 2020

Обов’язково слід одягати маску для спілкування з патрульними у разі зупинки авто

В Патрульній поліції роз’яснили правила носіння захисної маски в приватному автомобілі та уточнили інформацію про допустиму кількість пасажирів.

Про це розповів Auto.ria прессекретар патрульної поліції Києва Роман Мартинюк.

«Особистий автомобіль не є громадським місцем, тому в своїй машині можна їхати без маски. Патрульні не мають права зупиняти автомобіль з цієї причини. Також водій особистого транспорту може перевозити будь-яку кількість пасажирів, що не перевищує дозволеної (для легкового авто – 3-4 людини плюс водій). Але виключно в тому випадку, якщо водій не працює в режимі таксі і не здійснює регулярних або нерегулярних перевезень», – сказав Роман Мартинюк.

З усім тим важливо розуміти, що цим правом слід користуватися відповідально: у поліції все ж рекомендують надягати маску, а також не забувати про використання антисептиків заради безпеки — власної та своїх пасажирів.

«В громадському ж транспорті діє правило заповнення не більше 50% сидячих місць, а в автомобілях таксі — не більше двох пасажирів, окрім водія. У таких випадках носіння маски обов’язково. Не слід уникати цієї міри і в особистому авто, якщо водій перевозить пасажирів, які не проживають з ним разом — друзів, знайомих, сусідів тощо. Крім того, обов’язково надягати маску слід і для спілкування з патрульними у разі зупинки авто», – розповів Роман Мартинюк.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

    Підгузники для дорослих: призначення та використання

Підгузники для дорослих: призначення та використання

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua