Goodnews.ua


З 2 квітня на порталі "Дія" запустять комплекс електронних послуг для ФОПів

Апрель 02
06:23 2020

Другого квітня на порталі "Дія" Міністерство цифрової трансформації України планує запустити комплекс електронних послуг для фізичних осіб-підприємців.

Про це віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Telegram.

"Завтра на порталі "Дія" ми запускаємо комплекс електронних послуг для фізичних осіб – підприємців: відкриття, внесення змін та закриття. Це будуть дуже зручні та прості сервіси для громадян, мінімум кліків та часу – так, як ми мріємо зробити для всіх послуг", — заявив він.

Федоров додав, що ідеальним цифровим послугам заважає один старий рудимент – книга обліку доходів та податків, яку потрібно купувати та особисто реєструвати в органах Державної податкової інспекції. Законопроєкт про осучаснення цього архаїзму вже готовий до другого читання в парламенті, але час прийняття в умовах сьогодення невідомий, додав він.

Тому сьогодні в уряді, уточнив він, ухвалили рішення, яким дозволено до завершення карантину не купувати та не реєструвати ФОПам ці книги, що вкрай незручно та майже недоступно в поточних умовах.

Як повідомлялося, на час карантину фізичні особи-підприємці можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів, якщо ведення книги повинно було розпочатися після встановлення карантину.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В НБУ не видят оснований снижать учетную ставку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua